Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Önüne "Soru İşareti"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, "Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü" nedeniyle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı. "Kadınları Susturamazsınız" yazılı pankart açılan eyleme, platform üyelerinin yanı sıra, cinayete kurban giden kadınların yakınları da katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Melda Onur da eylemcilere destek verdi.

BAKAN'A SORAMADIĞI SORUYU İL MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE SORDU

Eyleme, KADEM tarafından dün düzenlenen Kadın ve Adalet Zirvesi'nde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam konuştuğu sırada soru sormak isteyen, ancak ağzı kapatılarak dışarı çıkarılan platform üyesi Fikriye Yılmaz da katıldı. Yılmaz, "Bu sormak istediğimiz soru, Ayşenur İslam acaba Türkiye'de kaç kadının öldürüldüğünü biliyor muydu? Bunu tabii ki Ayşenur İslam bilmek zorunda. Bilme yöntemlerine sahip olmadığından değil, bilerek 'Bilmiyorum' diyor. Bilerek bilmiyorum demesinin nedeni de şudur; çünkü biliyor ki, kadın cinayetlerinden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sorumlu. Çünkü biliyorlar ki, kadın cinayetlerinden Cumhurbaşkanı, Başbakan, AKP hükümeti sorumlu. Çünkü ellerinde bütün yetkileri bulundurmalarına rağmen, hala kadınlar koruma altında olmalarına rağmen öldürülmeye devam ediyor. İşte bizim orada tek bir soru sormamıza bile tahammül edememeleri, AKP'nin kadın düşmanlığı tablosunu gözler önüne sermiş oldu" diye konuştu.

EYLEME CHP MİLLETVEKİLİ MELDA ONUR DA DESTEK VERDİ

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da eylemde bir konuşma yaptı. Onur, şunları söyledi:

"Dün bir salondan arkadaşımızın çıkarılmasına tanık olduk. Sayın Aileden Sorumlu Bakan konuşurken, bir soru sormak isteyen kız arkadaşımız salondan ağzı kapatılarak çıkarıldı. Bu kızı konuşturmayan Bakan'ın kendisine soruyorum; Kendi mensubu bulunduğu partinin kurucusu olan ve bugün Cumhurbaşkanı olan kişi, öncelikle feministlere karşı bir nefret söylemi geliştirmiş ve feministleri hedef almıştır. 'Feministler annelikten anlamaz, anlayanlarla yolumuza devam edeceğiz' diyerek, kadınlar arasında bir ötekileştirme yaratmıştır. Bir 'feministler ve antifeministler' ayrımı, bir 'bizler ve onlar', bir 'beni anlayanlar ve anlamayanlar' ayrımı yaratmıştır. Bu tamamen bir suçtur. Ayrıca 'Kadın-erkek eşit değildir' diyerek, imzaladığımız uluslararası sözleşmelere, Anayasa'ya aykırı davranmıştır. Bunu bugün ne yazık ki bir Cumhurbaşkanı yapmıştır. Ben şimdi Ayşenur İslam'a soruyorum; Dün kız arkadaşımızı susturan eller, susturan irade, Cumhurbaşkanı'nın bu sözleri karşısında hiç olmazsa küçük bir protesto, bir kınama, bir açıklama yapacak mıdır?"

"Adalet biziz, susmayacağız", "Kadın cinayetlerini durduracağız" ve "Bu daha başlangıç / Mücadeleye devam" sloganlarının atıldığı eylem sırasında, kadınlar, üzerinde "2014 yılında kaç kadın öldürüldü?" yazılı soru işareti şeklindeki kartonu il müdürlüğü binasının merdivenlerine koydu.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylem sonrası grup olaysız şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ayşenur İslam Melda Onur İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title