Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Hakkındaki Gensoru

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Karaman'daki çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini savunarak, "Bu vahşete seyirci kalan valinin, vakıfları, yurtları denetlemeyen il milli eğitim müdürünün aklından istifa bile geçmiyor.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Karaman'daki çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini savunarak, "Bu vahşete seyirci kalan valinin, vakıfları, yurtları denetlemeyen il milli eğitim müdürünün aklından istifa bile geçmiyor. Bu yüzden istifa edin, güzel bir örnek oluşturun ya da özür dileyin." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin; "çocuklara yönelik cinsel istismarı ve kadınlara yönelik şiddeti önlemede ihmali bulunduğu" iddiasıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşüldü.

Gensoru görüşmelerinde CHP adına konuşan Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, muhalefetin yaptığının birilerini karalamak değil, gerçeği aramak olduğunu söyledi. Yüceer, "Bu çocukların anaları, babaları güvenmişler çocuklarını emanet etmişler. Siz gözünüz gibi bu çocuklara bakacakken onların istismara uğramasına seyirci kaldıysanız biz bunun hesabını sorarız, sormak da zorundayız. Birileri kalkıp bu çocukları, ailelerini sarıp sarmalayacağı yerde 'bizimkiler aman zarar görmesin' diye sarmalıyorsa bunun hesabını sormak zorundayız." dedi.

Yüceer, "Devlet görevlilerinin, Hükümet yetkililerinin görevi, Ensar Vakfının savunmasını yapmak değildir. 'Önce çocuklar' denileceği yerde, sorumluların gereken cezayı alması gerektiği yerde 'Yok canım, karalamayın. Hizmete bakın' demek gerçekten sizin vazifeniz değildir. Mevzu çocuksa, çocuk istismarıysa bunun dini, diyaneti, siyaseti olmaz; bunun bendeni, sendeni olmaz; bunun şucusu, bucusu olmaz." ifadesini kullandı.

Karaman'daki çocuk istismarı ortaya çıktıktan sonra, bir hafta içinde Niğde, Gaziantep, Diyarbakır, Ankara, Bursa ve Sivas'ta yeni istismar olaylarının ortaya çıkarıldığını ifade eden Yüceer, çocuk istismarına karşı yapılabilecek en kötü şeyin olayın örtbas edilmesi olduğunu söyledi.

Bakan Ramazanoğlu'na seslenen Yüceer, "İstifa etmelisiniz Sayın Bakan. Karaman'da bu vahşete seyirci kalan valinin, vakıfları, yurtları denetlemeyen il milli eğitim müdürünün aklından istifa bile geçmiyor. Bu yüzden istifa edin, güzel bir örnek oluşturun ya da özür dileyin. Deyin ki 'bir çocuk kendini koruyamaz, bu görev yetişkinlerindir, devletindir ve ben bu görevimi yerine getiremedim.' İstifa edin, en azından çözüme katkı sunabilirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

-AK Partili Yılmaz'ın sözleri

AK Parti Grubu adına konuşan Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da Karaman'da "ruhunu şeytana satmış bir alçak" tarafından çocuklara yönelik cinsel istismar olayının gerçekleştiğini belirterek, evrensel ahlak sorununun sadece Türkiye'nin değil dünya toplumlarını içten içe çürüten bir sorun olduğunu söyledi.

Ahlaki suçların hepsinin Allah tarafından haram kılındığını, bu suçların insanın hem dünyasını hem de ahiretini mahvettiğini ifade eden Yılmaz, ahlaki suçlarla ilgili hadis ve ayetlerden örnekler verdi.

AK Partili Yılmaz, "Bu menfur olaylar hepimize ders olmalıdır. Toplumumuz resmi ve özel kurumlarına olan güvenin sarsılmaması için eğitimcilerin titizlikle seçilmesi, gerekli denetim mekanizmalarının sıkı şekilde işletilmesi, olaylarda en ufak ihmali veya kusuru bulunan idarecilerin cezalandırılması temel yaklaşımımızdır." diye konuştu.

Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çocuk istismarı ve kadına şiddet meselesinde toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla milli eğitim, adalet, içişleri ve sağlık bakanlıkları ve Diyanet İşleri Başkanlığıyla yaptığı protokollerle yoğun bir eğitim ve halkı bilgilendirme çalışması yaptığını anlattı.

AK Parti iktidarı bakanlarının toplumsal olayların üzerine sıfır toleransla gittiğini ifade eden Yılmaz, "Olay meydana çıktığı andan itibaren gerekli soruşturmalar başlatılarak, alçak ve şerefsiz faillerin gereken en ağır cezayı alması, olayda ihmal ve kusuru bulunanların da gereken uyarı ve cezaları almaları hususunda gerekenlerin yapıldığını, bunda hiçbir tereddüt gösterilmediğini milletimizle paylaşmak istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Akif Yılmaz Tekirdağ Karaman Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title