Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Hakkındaki Gensoru

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ana Muhalefet Partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'daki istismar olayı üzerinden kendisinin anneliğini dahi sorgulamaya kalktığını belirterek, "Bu sorgulama hiç kimsenin hakkı da haddi de değildir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ana Muhalefet Partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'daki istismar olayı üzerinden kendisinin anneliğini dahi sorgulamaya kalktığını belirterek, "Bu sorgulama hiç kimsenin hakkı da haddi de değildir." dedi.

Ramazanoğlu, TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması görüşmelerinde yaptığı konuşmada, sosyal politikaları inşa ederken çocuklara yönelik çalışmalarda yeni bir dönemi başlattıklarını söyledi.

Çocuklar için koruyucu ve önleyici alternatif politikalar geliştirdiklerini ifade eden Ramazanoğlu, bu politikaları anlattı.

Ramazanoğlu, "Erken uyarı sistemleri, okul sosyal hizmeti ve aile sosyal destek programı gibi toplumsal sorunlara geniş perspektiften bakan projelere ilişkin çalışmalarımız sürmektedir." dedi.

Bakan Ramazanoğu, sosyal ve ekonomik destek hizmetiyle 2002'de 12 bin çocuk aile yanında bakılırken, bugün bu rakamın 78 bine çıktığını kaydetti.

Türkiye'nin bugün sosyal politikalar, eğitim, sağlık ve istihdam alanlarında attığı adımlarla, dünyanın pek çok ülkesinde model olarak gösterildiğini belirten Ramazanoğlu, bakanlığının kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla ve şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Sema Ramazanoğlu, ülkede kadına yönelik şiddetle mücadelede koruyucu ve önleyici hizmetlerinin vazgeçilmezleri olan kadın konukevlerinin sayısının artırılmasında da önemli gelişmelerin kaydedildiğini ifade etti.

Bakanlık bütçesinin yüzde 97'sinin sosyal yardımlara ayrılmasının tartışma konusu yapıldığını belirten Ramazanoğlu, sosyal yardımların, sosyal politikaların uygulanmasında ilk, acil ve birinci basamak müdahale yöntemi olduğunu vurguladı.

"Düzenli yardımlardan faydalananların yüzde 61'i kadın"

Sosyal yardımlardan yararlananların yüzde 61'ini, düzenli yardımlardan faydalananların yüzde 75'ini, süreli yardımlardan faydalananların yüzde 50'sini kadınların oluşturduğuna işaret eden Ramazanoğlu, "Tarihimizden, inancımızdan, bu toprakların mayasını oluşturan değerlerden, milletimizden aldığımız güç ve yetkiyle hizmet üretmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Bakan Ramazanoğlu, yaşanan son menfur olaylardan sonra mağdur babanın, "Kimse bizi anlamıyor, yetkili, yetkisiz herkes konuşuyor. Olay mahkemede ama biz her gün ölüp ölüp diriliyoruz, yanıyoruz. İmdada gelen kişilere vuruyorsunuz. Yazıyor, çiziyor, birileri konuşuyor; laf nereye gidiyor, haberi yok. Çocukların ruh halini düşünen var mı? Bunları yazıp, çizenin malzeme yapıp da konuşanın çoluk çocuğu var mı?" dediğini anlattı.

Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Anne ve babaların feryadına kulak verdiğimiz için mahremiyete saygı gösterdik. Her şeye rağmen sükunetimizi koruduk. Oysa Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı bu olay üzerinden benim anneliğimi dahi sorgulamaya kalktı, bu sorgulama hiç kimsenin hakkı da haddi de değildir. Gece herkes evinde uyurken, gece saat 03.00-04.00; ben evime gitmiyorum, çocukların yuvasına, sevgi evlerine gidiyorum. Kapıyı çaldığımda bakıcı anneler 'kimsiniz diye?' soruyor. O çocuklar uyumadan ben evime gitmiyorum. Geçenlerde Ana Muhalefet Partisi genel başkanı sarayda çocuk yuvasını ziyaret etti. Her şey o kadar mükemmeldi ki ben sayın genel başkandan telefonla bir teşekkür bekledim, 'baktık bir kusur bulamadık' diye. Çünkü biz hizmetlerin en mükemmelini veriyoruz.

HDP Grubuna seslenmek istiyorum. Elbette bir bakan hakkında gensoru önergesi verilebilir. Çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddet konusunda gensoru verebilecek, bu konuda sözü ve yüzü olabilecek en son parti HDP'dir. Binlerce çocuğu dağa kaçırarak, kadınları şiddet ve terör sarmalının parçası haline getirmiştir. Ben iki aydır terör mağduru illerde dolaşıyorum, oralarda Kürt kadınlarla beraberim, ana olarak onların yanındayım, siz neredesiniz?"

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title