Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Güneydoğu'da terör operasyonunun sürdüğü şehirlerde psikolojik restorasyon ve rehabilitasyon çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Güneydoğu'da terör operasyonunun sürdüğü şehirlerde psikolojik restorasyon ve rehabilitasyon çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Ramazanoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi üyeleriyle Çamlaraltı Mahallesi'nde düzenlenen kahvaltıda yaptığı konuşmada 64. Hükümetin icraatlarının ikinci nesil reform icraatları olacağını belirtti.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ramazanoğlu, sabır ve azimle çalıştıklarını, bir taraftan terörle mücadele ederken bir taraftan ekonomideki gelişmeyi sürdürdüklerini bunu da demokrasiden, insan haklarından taviz vermeden yaptıklarını dile getirdi.

Irak ve Suriye'deki gelişmelere dikkati çeken Ramazanoğlu, "Dün Irak bugün ise Suriye savaşın esareti altındadır. Bu olaylar elbette bizleri derinden yaralıyor. Ama biz buralarda sadece seyirci değiliz, aktif rol alan, strateji üreten ve gündemin içerisinde olan bu coğrafyanın ana aktörüyüz. Sevginin, kardeşliğin ve barışın en çok zikredilmesi, anılması gereken günlerden geçiyoruz. Bizler tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz. Güçlülerin hukukunu değil mazlumların ve haklı olanların hukukunu korumak için sesimizi yükselteceğiz" dedi.

- Suriyelilere çalışma izni

Ramazanoğlu, Bakanlık olarak yoksullukla mücadelede ettiklerini kaydeden Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece Türkiye'de değil yakın coğrafyamızda hem ilgimiz alakamız hem de bizzat maddi varlığımızla oralardayız. Bugün 25 milyar liranın üzerinde bir bütçeyle sahada olmamız bunun en güzel örneğidir. Bugün 2,5 milyon mülteciyi yediriyoruz, içiriyoruz, okula yolluyoruz, sağlık sorunları ile ilgileniyoruz. Onunla da yetinmiyoruz. Hem mültecilerle hem kadın çoluk çocuk yaşlı, yetimler, şehitler gaziler, herkesin yanındayız. Her bir coğrafyada nerede bir mazlumun sesi varsa biz hemen oradayız.

Suriyeli kardeşlerimize çalışma izni verirken onlara verilecek ücret konusu Bakanlar Kurulunda gündeme geldiğinde birçok Avrupa ülkesinde yabancılar farklı bir ücret uygulaması yapılır. herkesin söz birliği ederek söylediği şuydu: 'Böyle bir adaletsizliğe hiçbirimiz razı olamayız' ve olmadık. Ahmet bin 300 lira alıyorsa Suriyeli kardeşimiz Muhammet de, Ayşe de bin 300 lira alacak' dedik. Bu bütün dünyaya verilmiş adalet adına çok ciddi bir cevaptır."

Güneydoğu'daki terör olayları

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ramazanoğlu, Güneydoğu'da terörden etkilenen çocuklarla ilgili neler yapılacağına ilişkin şunları söyledi:

"O bölgemizde 4 ilde 12 ilçede sıcak bir gündem yaşanıyor. Şu anda güvenlik güçlerimiz oradalar. Güvenlik güçlerimizle beraber biz de Bakanlık olarak Bakanlığımızın personeli ile orada çalışmaktayız. Psikolojik rehabilitasyon ve restorasyon için sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem sosyal hizmetler uzmanı arkadaşlarımız hem psikolog arkadaşlarımız ev ev dolaşarak çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlar, engelliler, her biriyle tek tek konuşup ihtiyaçları, maddi ihtiyaçlarını zaten karşılıyoruz. Kaymakamlıklarımız ve valiliklerimiz aracılığıyla hiçbir ailemiz şu an mağdur ve mahzun değil. Günlük yiyecekleri, giyecekleri, ısınmaları, barınmaları, hepsini temin etmiş durumdayız. Onun dışında psikolojik restorasyon ve rehabilitasyon çalışmalarımızı sahada bütün olanca hızımızla sürdürmekteyiz. Her bir ailemizin, çocuğumuzun, kadınımızın yanındayız. Önümüzdeki hafta bürokratlarımızla, ekibimizle hep beraber biz de orada olacağız. 2,5 günlük bir ziyaretimiz ve çalışmalarımız olacak. Orada çalışan arkadaşlarımıza takviye götürmüş olacağız. Yeni ekiplerimizle sahayı genişletiyoruz."

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin'in Bakan Ramazanoğlu'na 'gönül üyeliği beratı'nı verdiği toplantıya Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve işadamları katıldı.

Bakan Ramazanoğlu, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Politika

Denizli Suriye Irak Politika Güncel Haberler

title