Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam Sakarya'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Hükümet olarak bugüne kadar ne yaptılarsa bundan sonra da yapmayı sürdüreceklerini vaat ettiklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Hükümet olarak bugüne kadar ne yaptılarsa bundan sonra da yapmayı sürdüreceklerini vaat ettiklerini belirtti.

İslam, Adapazarı'nda partisinin seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye ve Sakarya'nın çok önemli bir dönemeçte olduğunu söyledi.

Vatandaşlara, "Hiç kimsenin emri altına girmeden, maliyemizi, sosyal hayatımızı, ekonomimizi kendimiz yönetelim istiyor muyuz?" sorusunu yönelten İslam, "İşte buna karar vereceğiz, çok kritik ve önemli bir karar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim beyannamesini açıklarken, "İktidara gelirsem Kemal Derviş'le anlaştım, ekonomiyi ona teslim edeceğim" dediğini anımsatan İslam, " Kemal Derviş'i hatırlıyor musunuz? 57. hükümet. Kılıçdaroğlu, bir şey daha söylüyor, diyor ki, 'İktidara gelirsem memurlara yılda iki ikramiye vereceğim.' Ekonomiyi Derviş'e veriyor, memurlara da yılda iki ikramiye veriyor" diye konuştu.

İslam, Derviş'in ilk yaptığı icraatın Sosyal Sigortalar Kurumuna (SSK) yazı göndermek olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"SSK'ya 'Kendi bütçenle memurun maaşını ödeyebiliyorsan öde, hazineden para göndermiyorum' dedi. Kemal Derviş bu. Bu ne perhis, bu ne lahana turşusu? Biz Kemal Dervişli günleri gördük. Derviş, buraya IMF'nin parasını tahsil etmek için geldi, onun için çalıştı, tahsilat tamamlanınca çekti gitti, kayboldu. Yeniden IMF'li günleri özleyenler var demek ki, yeniden IMF direktörünü Türkiye'ye gönderecekler. Bir daha asla bizi hiç kimse o günlere geri götüremeyecek."

Hükümetin millete hizmet ettiğini, etmeye de devam edeceğini vurgulayan İslam, CHP ve MHP tarafından açıklanan sosyal vaatleri 13 yıldır gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Memleketlerinden o kadar haberleri yok ki, 13 yıldır yapılan işleri seçim beyannamesine koyuyorlar" değerlendirmesinde bulunan İslam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptığımız bu işleri, yeniden yapacaklarını söylüyorlar. Bir doğum yardımı ödeneği çıkardık. AK Parti Hükümeti, 15 Mayıs'tan itibaren doğan her çocuk için her Türk vatandaşı anneye 300, 400 ve 600 lira doğum hediyesi verecek. Bu kanunu bir ay önce CHP ve MHP'nin içinde olduğu Mecliste çıkarttık. Onların engellemesine rağmen çıkarttık. Haberlerinin olmaması mümkün değil ama her iki parti seçim beyannamelerine koymuş durumdalar şu anda. Biz yapıyoruz, onlar konuşuyor. Bu aydan itibaren inşallah müracaatları alıyoruz. Önümüzdeki aydan itibaren de ülkemizdeki yetimlerin, öksüzlerin ve asker çocuklarının her ay 100 lira maaşı olacak."

İslam, AK Parti Hükümetleriyle memlekete huzur geldiğini, bu durumun süreceğini söyledi.

Askeri ve milli savunma sanayisini de güçlendireceklerini ifade eden İslam, "Dünyanın en iyi donanımlı ordusuna sahip olacağız ama mecbur kalmadıkça savaşmayacağız, biz bunu vaat ediyoruz. AK Parti Hükümeti olarak, barışı, ilerlemeyi, bolluğu, yeni Türkiye'yi, daha yükselmeyi, daha büyük bir sanayi kurmayı, dünyanın en iyi tarım ülkelerinden biri olmayı, turizmde ilk beşe girmeyi ve size bugüne kadar ne yaptıysak aynısını yapmaya devam edeceğimizi vaat ediyoruz. Eğer siz yanımızdaysanız bütün bunların bir anlamı var. Sizin için çalışmaya, didinmeye değer. Büyük Türkiye için her şeye değer. Eğer siz bizimle beraberseniz bundan sonra aynı biçimde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Ayşenur İslam Kemal Derviş Türkiye Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title