Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya'da Açıklaması

"Cumhurbaşkanı seçimi hem Türkiye için hem de kendi hinterlandımız için çok önemli bir karar günü"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Cumhurbaşkanı seçimi hem Türkiye için hem de kendi hinterlandımız için çok önemli bir karar günü" dedi.

Büyükşehir Belediyesince yaptırılan sosyal gelişim merkezinin açılışına katılan İslam, burada yaptığı konuşmada, bakanlık olarak toplumun her kesimine hitap eden bir çalışma anlayışı içinde olduklarını söyledi.

İktidar olmanın çok büyük bir sorumluluk olduğunu ve bu ciddiyetle gece gündüz çalıştıklarını kaydeden İslam, yönetimde şeffaf, halka açık ve hesap verebilir bir siyaset anlayışıyla güçlü ve kararlı çalışmalar yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Hükümet olarak kalkınmanın sadece ekonomik verilerle ölçülemeyeceğinin bilincinde olduklarını ifade eden İslam, sosyal politikalarla desteklenmeyen hiçbir hamlenin kalıcı ve sürekli olmadığına dikkati çekti.

İslam, Türkiye'nin, dünyada kriz yaşanırken sosyal politikalara ayırdığı bütçeyi kısmayan ender ülkelerden biri olduğunu, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak kabul eden bir inancın temsilcileri olduklarını vurguladı.

Sosyal gelişim merkezlerinin vatandaşlar arasında kurulan manevi bağları güçlendirdiğini belirten İslam, "Bakanlığa bağlı bin 148 kuruluşta 12 bin 665 çocuk ve genç koruma altında. 49 bin 745 çocuk ve gencimiz de ailesinin yanında kurumlarımız tarafından destekleniyor. 55 bin çocuk, sosyal ve ekonomik destekten faydalanıyor. 7 bin 500 çocuk, aile hizmetinden faydalanıyor. Bakanlığa bağlı 117 resmi huzurevinde 11 bin 500 yaşlımız barınıyor. 440 bin engelli evde bakım hizmeti ve rehabilitasyonu yapılıyor" diye konuştu.

İslam, kadınların toplumda hak ettikleri konuma gelmeleri ve her türlü şiddetten korunmaları için gerekli bütün tedbirleri aldıklarına işaret ederek, şehitlerin emaneti olan ailelerini ve gazileri daha iyi şartlarda yaşatabilmek için sosyal ekonomik ve istihdam boyutunda çok çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Bakanlık faaliyetlerinin yürütülmesinde çok önemli 2 paydaşları olduğunu dile getiren İslam, "Bu paydaşlardan bir tanesi sivil toplum kuruluşları bir diğeri de yerel yönetimlerdir. Bu yılın başında çıkardığımız kanunla yaşlılara, engellilere ve çocuklara ait tüm kurum ve kuruluşlarımızı çok geniş bir zaman içerisinde yerel yönetimlere devredeceğimizi kanunlaştırdık" ifadelerini kullandı.

"Hükümet olarak yaptığımızı devlet olarak yapmaya devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanının seçileceği 10 Ağustos'un Türkiye için çok ciddi bir karar günü olduğunu vurgulayan İslam, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı seçimi hem Türkiye için hem de kendi hinterlandımız için çok önemli bir karar günü. 10 Ağustos'ta yaptığımız yollarda son sürat ilerleyeceğiz, birileri bize fren yapmamızı söylüyor, biz fren yapmayacağız, son sürat gideceğiz. Siz 10 yıllardır fren yapa yapa balataları yaktınız. Biz hizmete devam edeceğiz, fren yok. Hükümet olarak yaptıklarımızı bundan sonra devlet olarak yapmaya devam edeceğiz. Biz Türkiye olarak mazlumların sesi olmamız lazım, bunu olmamamız için dünya elinden geleni yapıyor. Dünyada çok önemli 2 unsur var. Bunlardan bir tanesi güç, bir tanesi merhamet. Güç merhametle birlikte kullanılmıyorsa felaket getirir. Güç ve merhametin aynı elde buluşması gerekiyor. 10 Ağustos güç ve merhametin yeniden ülkemizde bir güneş gibi doğması için çok önemli bir tarihtir." - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Ayşenur İslam Sakarya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title