Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Çankırı'da Açıklaması

"Belki bir gün biz de iktidardan gideceğiz ama hangi gün biliyor musunuz arkadaşlar?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Belki bir gün biz de iktidardan gideceğiz ama hangi gün biliyor musunuz arkadaşlar? Başkalarının istediği, darbecilerin emrettiği, kaset tüccarlarının iftira ettiği gün değil, sadece ve sadece sizin istediğiniz gün" dedi.

Partisinin kadın kolları başkanlığınca Orta ilçesinde düzenlenen toplantıda konuşan İslam, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, geçen 2-3 ayda sağır sultanın bile duyduğu, büyük bir komployla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Ortada büyük bir tuzak olduğunu ifade eden İslam, şöyle konuştu:

"Tuzak, şöyle hareket ediyor değerli kardeşlerim. 1950'leri hatırlayan var mı bu salonda? Herhalde yaşımız yeterli değil, hiçbirimiz o yılları hatırlamıyoruz. Tarih kitaplarından okumuşsunuzdur, anne babalarınızdan dinlemişsinizdir. '1950'ler' demek, 'Adnan Menderes, bu ülkenin makus talihinin değiştiği dönem' demek. Adnan Menderes iktidarı geldi, ilk defa milletinin sesini dinledi. Milleti ne istiyorsa onu yapmaya karar verdi. Ülkede birdenbire ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınma başladı. Yollar, köprüler, barajlar, fabrikalar yapılmaya, insanlar iş bulmaya başladı, ihracat ne demektir, onu görmeye başladı.

10 yıl sonra bir de baktık ki Adnan Menderes üzerine kurulan tuzak var."

İslam, Adnan Menderes'in ardından 30 yıl sonra ortaya çıkan Turgut Özal'ın da "barış ve demokrasi, ekonomik kalkınma" dediğini, ülkeyi çok kötü durumdan, darbe sonrası ekonomiden devralıp çok iyi noktaya getirdiğini anımsattı.

Özal'ın iktidarının da uzun sü dikkati çeken İslam, "Bir hile, hurda, dalavere... Bir de baktık ki rahmetli Turgut Özal da iktidardan alındı. Arkasından rahmetli (Necmettin) Erbakan geldi, rahmetli Erbakan'ın bu ülkeye hizmetleri çoktur ama ne yazık ki çok uzun müddet iktidarda kalmasına müsaade edilmedi. O da alaşağı edildi" şeklinde konuştu.

"O şiiri bahane ettiler, yargıladılar, hapse mahkum ettiler"

İslam, 2000'li yıllara yaklaşıldığında Türkiye üzerinde aynı oyunu oynayan ve yurt dışından planlamalarını yapan kolektif aklın erken uyandığını vurguladı.

Recep Tayip Erdoğan'ın Türkiye'nin başına geleceğini sezinlediklerini ve yolunu erkenden kesmeye karar verdiklerine işaret eden İslam, "Tayyip Erdoğan, bir şiir okumuştu, hatırladınız mı? O şiiri bahane ettiler, yargıladılar, hapse mahkum ettiler. Özgürlüğünü elinden aldılar. Sonra da utanmadan meydanlara çıkıp şunu söylediler: 'Artık, bir köye bile muhtar olamaz' dediler. Bu, onların tuzağıydı ama emin olun, Allah'ın tuzağı bütün tuzaklardan büyüktür" diye konuştu.

İslam, Başbakan Erdoğan'ın tuzağı yendiğini ve 2002 yılında başbakan olduğunu anımsatarak, ülkenin makus talihinin değiştiğini söyledi.

2004'ten başlayarak insan, kadın ve çocuk hakları ile demokratikleşmeyi sağlayan, darbelere son veren yasalar çıkarıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, müthiş ekonomik atağa kalktı. Ülke, her manada bu kadar kalkınırken, bu kadar ileriye giderken bir şey oldu. Bir de baktık, bu kalkınmanın yolunu kesmek isteyen birtakım hareketler var, yine tuzak hazırlığı var. 'Ne yapmaya çalışıyorlar' diye şaşkınlığımızı gidermeye çalışırken, bir de baktık ki tuzak, değerli Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan uzaklaştırmak için kurulmuş. Neden sizce Başbakanımızı iktidardan uzaklaştırmak istiyorlar? Çünkü onunla Türkiye büyüyor, geleceğe yürüyor, yarının en büyük ülkelerinden biri olmaya aday.

Başbakanımızın hedefi, 2023'te Türkiye'nin, dünyanın en büyük 10. ülkesi olması. Buna tahammül edemiyorlar ve her türlü tuzakla, kasetle, iftirayla, binbir türlü oyunla Başbakanımızı iktidardan uzaklaştırmak istiyorlar."

"Sevgili Başbakanımızın yanında dimdik ayakta duracağız"

Halkın oylarıyla gelenin yine halkın oylarıyla gideceğini vurgulayan İslam, halk istediği müddetçe Başbakan Erdoğan'ın ülkeyi yönetmeye devam edeceğini anlattı.

Halk, sandıklara sahip çıktığı müddetçe Amerika'dan başbakan ve bakan atanamayacağına işaret eden İslam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Siz oylarınıza ve sandığa sahip çıktığınız müddetçe, bir daha bu ülkede demokrasiye sekte vurulamayacak, darbe, iç savaş çıkartma çığırtkanlığı yapılamayacak. Çok canları sıkılıyor, bir yıldır evlerimize şehit cenazesi gelmiyor, bunu istemiyorlar. O günlere geri dönmek istiyorlar. İzin verecek misiniz? Evlatlarınızı bu kirli kavgaya kurban verecek misiniz? Bir daha başkalarının sizin adınıza at koşturmalarına müsaade edecek misiniz? O halde ne yapacağınız belli. Sevgili Başbakanımızın yanında dimdik ayakta duracağız. 'Vazgeçmiyoruz, bu ülkeyi biz yönetiyoruz, biz yöneteceğiz' diyeceğiz. Belki bir gün biz de iktidardan gideceğiz ama hangi gün biliyor musunuz arkadaşlar?

Başkalarının istediği, darbecilerin emrettiği, kaset tüccarlarını iftira ettiği gün değil, sadece ve sadece sizin istediğiniz gün."

İslam, daha sonra Şabanözü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu. - Çankırı

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ayşenur İslam Turgut Özal Çankırı Politika Güncel Haberler

title