Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam -

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek, "Mersin'deki mitinginde, 'Bu Güneydoğu şehrimizi AK Parti'den alacağız' demiş ama Mersin ne Güneydoğu'da ne de AK Parti'de.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek, " Mersin'deki mitinginde, 'Bu Güneydoğu şehrimizi AK Parti'den alacağız' demiş ama Mersin ne Güneydoğu'da ne de AK Parti'de. Söylediği hiçbir şey doğru değil" dedi.

Partisinin Kocaali İlçe Teşkilatını ziyaretinde konuşan İslam, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Muhalefet partilerinin, belediyecilikten anlamadığını savunan İslam, "Belediyecilik diye vizyonları, bir şeyi planlayabilme kabiliyetleri yok. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sakarya'da Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 'Biz buraya gelirsek bunun altını otopark yapacağız' diyor. Belediyecilikten anladıkları bu kadar" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin Mersin'deki mitingine de değinen İslam, şöyle devam etti:

"Mersin'deki mitinginde, 'Bu Güneydoğu şehrimizi AK Parti'den alacağız' demiş ama Mersin ne Güneydoğu'da ne de AK Parti'de. Söylediği hiçbir şey doğru değil. Allah şaşırtmış. Biz isteriz ki hiçbir kulunu şaşırtmasın. 'Şaşılacak yollara sapmasın' arzu ederiz ama Allah, kalptekini de ayan ediyor. Dün de artık bir hata mıdır, ne olduğunu bilmiyoruz, bir de baktık ki otobüsün penceresinden malum işareti yaptı. 12 Eylül kuşağından olanlar gayet iyi hatırlar. Sokaklarda bu iki el işaretini yapan grup, birbirinden 6 bin kişiyi öldürdü. Hepsi de bizim evladımızdı. Bugün tutuyor, Kılıçdaroğlu bunların işaretini yapıyor, onların ocağında yetişmiş adamı kendi içerisine alıyor. O neyse haydi, 'Döndüm' dersin, dönersin, artık çok rastladığımız şeyler bunlar ama bir parti liderinin beyannamesi sayılacak işareti yapıyor olması... Bunu izah etmek için bir kelime bulamıyorum. Türkiye ile ne kadar az irtibatı olduğunu gösteren bir siyasi profil işte. Bu ülkenin sorunlarına çözümler bekleniyor, bu olacak şey değil."

İslam, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de eskiden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı işaret edip yağlı urganlar attığını anımsatarak, "Onun da kafa oraya çalışıyor ama bir tek aklıselim çıkıp da demiyor ki 'Bu ülkenin yarını ne olacak?' Bizim de bütün fokuslandığımız nokta, yarın" diye konuştu.

Türkiye'nin ilk defa bağımsız bir dönem yaşadığını söyleyen İslam, eski günlere dönmenin, IMF'ye köle olmak, dış ticareti unutmak ve ülke ekonomisini ithalatla idare etmek demek olduğunu anlattı.

Ülkenin yarınını karartmak isteyen kolektif aklın, planlar uygulamaya çalıştığını dile getiren İslam, "Türkiye, satranç oynamayı öğrendi. Biz artık satranç oyuncusuyuz ve bu masanın başından kalkmaya da hiç niyetimiz yok. Allah'ın izniyle 'şah' dedik, 30 Mart'ta da 'mat' diyeceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ayşenur İslam Ak Parti Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title