Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam -

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'nin 30 Mart'ta sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğini belirterek, "Bu ülkeyi kimin yöneteceğine karar vereceksiniz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'nin 30 Mart'ta sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğini belirterek, "Bu ülkeyi kimin yöneteceğine karar vereceksiniz. 30 Mart'ta, Türkiye eski haline dönsün mü yoksa dünyada söz sahibi ülke mi olsun, buna karar vereceksiniz" dedi.

İslam, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ferizli ilçesinde, yapımı devam eden Botanik Bahçe ve Ferizli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra partisinin ilçe seçim irtibat bürosunun açılışını yapan İslam, Ferizli Belediyesince düğün salonunda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde vatandaşlara hitap etti.

Yaşanan son gelişmeler nedeniyle bazı insanların aklının karıştığına işaret eden İslam, "Onlara şunu söyleyeceğiz arkadaşlar, 10 sene öncesini hatırlayıp hatırlamadıklarını soracağız. 10 sene önce bu yollardan geçip Samsun'a, Trabzon'a, Artvin'e gitmeye çalıştın mı? O günle, bugünü karşılaştırın. Aradaki farkta medeniyet, insanlık görüyorsunuz, kolaylık, hizmet görüyorsun" diye konuştu.

- "Devletin parası, millete, hizmete gitmiyordu, hortumlara gidiyordu"

İslam, AK Parti hükümeti döneminde çok önemli hizmetler yapıldığını, 15 yıl önce devletin kasalarının birilerinin cebine bağlandığını anlattı.

"Devletin parası, millete, hizmete gitmiyordu, hortumlara gidiyordu, bankalar, devlet kurumları boşaltılıyordu, birileri köşeyi dönüyordu ama halkın cebine bir kuruş girmiyordu" diyen İslam, Türkiye'nin son 10 yılda önemli ekonomik güç haline geldiğini vurguladı.

AK Parti iktidarında kişi başına düşen milli gelirin 3 bin dolardan 10 bin dolara çıktığına dikkati çeken İslam, şunları belirtti:

"Bizden önce, milli hazinemizin kasasında 23 milyon dolar vardı, şimdi 127 milyar dolar var. Dünya, iki ekonomik kriz geçirdi, etrafımızdaki ülkeler battı. İspanya, İtalya, hele hele Yunanistan işçi çıkartıyor, borçlarını ödeyebilmek için toprağını satıyor. Dünya, iki kriz geçirdi ama Türkiye'yi teğet geçti. Türkiye, bu krizler döneminde ekonomisini büyüttü, kendi bölgemizin en büyük 4'üncü ekonomisiyiz. Ortadoğu'nun birinci ekonomisiyiz, en çok yatırım yapılan ülkeyiz.

Bunlar yaşandığında, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti hükümeti baştaydı, o yüzden bunlar oldu. Devletin bir kuruşuna tenezzül edilmediği için, alın terinin kıymeti bilindiği için. Halka hizmet için yola çıkanlar olduğu için bütün bunlar oldu. Ferizli'nin akil kadınlarına, halkına soruyorum, bunun değişmesini istiyor musunuz? 30 Mart'ta buna karar vereceksiniz. 30 Mart'ta sadece belediye başkanlarını değil, bu ülkeyi kimin yöneteceğine karar vereceksiniz. 30 Mart'ta, Türkiye eski haline dönsün mü, yoksa dünyada söz sahibi bir ülke mi olsun, buna karar vereceksiniz."

Kaynak: AA / Politika

Ayşenur İslam Ak Parti Ferizli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title