Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Yalova'da

Türkiye’nin tek bungalov tipi huzurevi olan Çınarcık Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından hizmete açıldı.

Türkiye'nin tek bungalov tipi huzurevi olan Çınarcık Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından hizmete açıldı.

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 2012 yılında temeli atılan 2015 yılında yaşlı kabulüne başlayan Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye'nin bungalov tipi evlerden oluşan, İsveç modeli olarak bilinen ilk ve tek huzurevi. Yaşlılar istedikleri takdirde tekli ya da iki kişilik bungalov evlerde yaşayabiliyorlar. Huzurevinin açılışına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Biz hükümet politikası olarak yaşlılarımızın ve çocuklarımızın kendi evlerinde yaşamalarını istiyoruz. Kendi muhitlerinde yaşamaları ve orada yaşlanmalarını istiyoruz. Bunun için de ailelerimize bir çok destek veriyoruz. Ama bu bazen mümkün olmayabiliyor. Mümkün olmadığı zaman da hem yaşlılarımıza, hem de çocuklarımıza ev ortamı sunmayı arzu ediyoruz. Artık koğuş tipi bakım evlerinden çıktık, ev tipi kuruluşlara geçiyoruz. Huzurevlerimizde de artık buna geçiyoruz. Tek kişilik, 2 kişilik, en fazla 3 kişilik odalarda yaşlılarımızın ömürlerine ömür katarak misafir ediyoruz. Şu anda Türkiye'deki sosyal hizmetlere bütün Avrupa devletleri parmak ısırıyor. Çok ciddi bir yükseliş var. Hızla geçmişin izlerini siliyoruz. Yeni hizmetlerimizle bizden önce ihmal edilmiş olan bu alanı dolduruyoruz. Engelli evde bakım sayısı 2007 yılında 30 bin iken, 2014 yılında 450 bine çıktı. Evde bakım hizmeti için yılda yaklaşık 4 milyar lira ödenek ayırıyoruz. 2002 yılında 21 bakım ve rehabilitasyon merkezimiz vardı. Bugün ise 171 adet merkeze sahibiz" dedi.

ÇOCUK SAHİBİNİ OLANA MAAŞ

İslam, bu aydan itibaren her doğum yapan kadına belirli miktarda doğum hediyesi ve her yetim, öksüz ve asker çocuğuna ise aylık 100 TL aylık bağlanacağı müjdesini verdi. İslam, "İnşallah doğum yapan her Türk kadınına bu aydan itibaren 300 TL birinci çocuk için, 400 TL ikinci çocuk için, 600 TL ise 3 ve sonraki çocuklar için doğum hediyesi vermeye başladık. Yine bu aydan itibaren muhtaç durumdaki yetim, öksüz ve asker çocuklarına ayda 100 TL aylık bağlanacak. Bütün bunları sosyal devlet olduğumuz için yapıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çınarcık Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kurdelesini Bakan Ayşenur İslam, Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu birlikte kesti. Bakan ve beraberindekiler daha sonra huzurevini gezdi. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayşenur İslam Çınarcık Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title