Haberler

"Aile Öğretmenleri" Sınır Tanımadı

Malatya'nın Arguvan ilçesinde görev yapan iki öğretmen, kentte yürütülen "Aile Öğretmenliği Projesi" kapsamında bin 600 kilometre yol katederek yatılı eğitim gören öğrencilerin başka şehirlerde yaşayan ailelerini ziyaret etti Arguvan Kaymakamı Oktay: "Ziyaretler sayesinde okul ile aile arasındaki iletişim güçlendi"

RAMAZAN TAŞTAŞ - Malatya'nın Arguvan ilçesinde görev yapan iki öğretmen, kentte yürütülen "Aile Öğretmenliği Projesi" kapsamında bin 600 kilometre yol katederek yatılı eğitim gören öğrencilerin Bingöl, Muş ve Diyarbakır'da yaşayan aileleriyle evlerinde görüştü.

Arguvan Lisesi Başmüdür Yardımcısı İlhami Işık ve rehber öğretmeni Mustafa Tentik, Malatya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde başlatılan "Aile Öğretmenliği Projesi" çerçevesinde, okulda eğitim gören öğrencilerin ailelerini ziyaret etti.

Başka şehirlerden Arguvan'a gelerek yatılı eğitim gören öğrencilerin ailelerini de unutmayan Işık ve Tentik, 3 günde bin 600 kilometre yol katederek 11 öğrencinin Bingöl, Muş ve Diyarbakır'da yaşayan aileleriyle görüştü. Büyük bir bölümü köy ve mezralarda ailelere eğitimin önemini anlatan Işık ve Tentik, velilerden çocuklarına her zaman destek vermelerini istedi.

Kaymakam Oktay: "Ziyaretler sayesinde okul ile aile arasındaki iletişim güçlendi"

Arguvan'da proje kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında AA muhabirine bilgi veren Kaymakam Zafer Oktay, öğretmenlerin, ilçede eğitim gören bin 100 öğrencinin büyük bölümünün ailesiyle görüştüğünü söyledi.

Bu ziyaretlerde, öğrencilerin başarısını engelleyen problemler ile çözüm önerilerinin belirlendiğini kaydeden Oktay, öğrencilerin başarı düzeyini yükseltmeyi amaçladıklarını belirterek, "Ziyaretler sayesinde okul ile aile arasındaki iletişim güçlendi. Öğrencilerin davranışlarında da gözle görülür olgunlaşma ve başarı düzeylerinde yükselme oldu, okula devam oranları arttı. Öğrencilerimizin başarı düzeyinin yükselmesini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Arguvan Lisesi Başmüdür Yardımcısı Işık ise başka şehirden gelen 11 öğrencinin velilerini tek tek ziyaret ederek, öğrencilerin aileleri hakkında bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Ziyaretler sayesinde, eğitimin en önemli bileşenlerinden okul-aile dayanışmasının daha da artacağına inandıklarını belirten Işık, "Her başarılı öğrencinin arkasında başarılı bir aile vardır" dedi.

Lisenin rehber öğretmeni Tentik de önceki yıllarda da bazı öğrencilerin başka şehirlerde yaşayan ailelerini ziyaret ettiklerini belirtti. Tentik, ziyaretler sayesinde hem okulu arayarak çocuğunun durumunu soran aile sayısında hem de öğrencilerin başarısında artış gözlemlediklerini söyledi.

Veliler, öğretmenlerin ziyaretinden memnun oldu

Öğrencilerden Nurullah Enön'ün Bingöl'de yaşayan annesi Raife Enön ise oğlunun öğretmenlerinin evlerini ziyaret edeceği bildirildiğinde kulaklarına inanamadığını belirtti.

İlk kez böyle bir uygulamayla karşılaştığını ifade eden Enön, oğlunu böyle öğretmenlere emanet ettiği için gözünün arkada kalmadığını söyledi.

Öğrencilerden Fatih Demir'in Muş merkeze bağlı Karabey köyünde ikamet eden babası Şahin Demir de öğretmenlerin evlerine gelmesinden son derece memnun olduğunu belirterek, "Evimiz uzak olduğu için 3 yıldır bir kere olsun oğlumu ziyaret edemedim. Sizin ziyaretiniz beni çok duygulandırdı. Bundan sonra ilk fırsatta Arguvan'a gideceğim" dedi.

Muharrem Kaplan adlı öğrencinin Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Tümtepe mezrasında yaşayan babası Mehmet Kaplan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Oğlum, sizin gibi öğretmenleri olduğu için çok şanslı. İnanıyorum ki sizler sayesinde oğlum ve arkadaşları, vatana ve millete hayırlı evlatlar olup, yüksek yerlere ulaşacaklardır. Sizin bu emeklerinize paha biçilemez" ifadesini kullandı. - Malatya

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title