Haberler

Aile İçi Şiddet Yeterince Bilinmiyor

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinde yapılan 'Ev İşi Şiddete Karşı Uyum Araştırması'nda aile içi şiddetin yeterince bilinmediği belirlendi.

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinde yapılan 'Ev İşi Şiddete Karşı Uyum Araştırması'nda aile içi şiddetin yeterince bilinmediği belirlendi. Araştırmayı yapan İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Pilot Uygulamalar Ulusal Koordinatörü Dr. Sevcan Akıncı, aile içi şiddetin suç olmasına rağmen, ankete katılanların tamamı tarafından bu şeklide algılanmadığını ifade etti.

Şahinbey ilçesinin farklı semtlerinde 500 kişi ile yüz yüze yapılan anketin sonuçlarını açıklayan Sevcan Akıncı, aile içi şiddeti kadınların yüzde 90'ının, erkeklerin ise yüzde 76'sının suç olarak gördüğünü belirterek, "Suç olan bir konunun kadınların yüzde 10'u, erkeklerin ise yüzde 24'ü tarafından suç olarak algılanmadığını görüyoruz. Anketimizde çocuğa karşı şiddet ise ankete katılanların yüzde 69'u tarafından aile içi şiddet olarak algılandı" dedi.

Akıncı, aile bireylerinin birbirlerine karşı uyguladıkları şiddeti ise ankete katılanların yüzde 44'ünü şiddet olarak görmediklerini ifade ettiklerini belirtti. Akıncı, ailelerin gelir düzeyinin yükselmesiyle şiddetin suç olduğunun algılanma oranının yükseldiğini ifade ederek, "Sonuç olarak ağırlıkla kadınlar olmak üzere ailelerin şiddet konusunda eğitilerek bilinçlendirilmesi gerekiyor" dedi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Şahinbey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title