Haberler

Aile İçi Şiddet'te Artış Var

Taner YENER/İSTANBUL, (DHA) KüçüKçEKMECE'de polis-halk ilişkilerini geliştirmek ve sorunlara yerinde çözüm bulmak amacıyla düzenlenen "2010 Yılı Huzur Toplantısı"nda konuşan İlçe Emniyet Müdürü Muammer İmecik, Aile İçi Şiddete yönelik artışa dikkat çekti.

Taner YENER/İSTANBUL, (DHA)

KüçüKçEKMECE'de polis-halk ilişkilerini geliştirmek ve sorunlara yerinde çözüm bulmak amacıyla düzenlenen "2010 Yılı Huzur Toplantısı"nda konuşan İlçe Emniyet Müdürü Muammer İmecik, Aile İçi Şiddete yönelik artışa dikkat çekti. Emniyet Müdürü Muammer İmecik, "Bunun sebeplerini biz ailelerden dinlemeye devam ediyoruz. çözüm noktasında neler yapılabilir araştırıyoruz. Şu bir gerçek. Onun sayısını burada vermiyorum bilerek vermedim. Erkekler eşlerine karşı ciddi bir güç uyguluyor. çok acı hissediyorum" dedi.

Küçükçekmece Kaymakamlığı'ndaki toplantıya, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile emniyet yetkileri, muhtarlar ve bazı vatandaşlar katıldı.

Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Muammer İmecik, üç bölgeye ayırdıkları ilçeye her biri 20 bin dolar değerinde MOBESE kamerası yerleştirildiğini ve polis merkezlerini engelli vatandaşların da rahat kullanabileceği hale getirdiklerini söyledi. İmecik, şöyle konuştu:

"Aile içi şiddet artıyor. Bütün İstanbul genelinde de devam ediyor. Bunun sebeplerini biz ailelerden dinlemeye devam ediyoruz. çözüm noktasında neler yapılabilir araştırıyoruz. Şu bir gerçek, Onun sayısını burada vermiyorum bilerek vermedim. Erkekler eşlerine karşı ciddi bir güç uyguluyor. Bu konuda gerek yöneticilerimizden gerekse vatandaşlarımızdan yardım istiyorum. çok acı hissediyorum. Bizim üstümüze düşen ne varsa hazırız. Ailelerin parçalanması çok hoş değil. Ağırlıklı sebebi şu, bayanlar korkmadan artık polis merkezlerine şikayet ediyor. çok rahat bir şekilde bize sığınabiliyorlar. Bu sevinilecek tarafı bize güvenmeleri ama. Özellikle erkek arkadaşlarımızın alkolden kaynaklanan şiddet uyguladığımı görüşüyoruz."

Küçükçekmece Emniyet Müdürü İmecik, geçen yıla oranla evden hırsızlık suçlarında yüzde 6, araçtan hırsızlık suçlarında yüzde 11 oranında bir artış yaşandığına dikkat çekti. İşyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 24, oto hırsızlığında yüzde 28, gaspta yüzde 78, emniyeti suistimal yüzde 55, kasten adam öldürme yüzde 100 ve silahla yaralama olaylarında ise geçen yıla oranla yüzde 40 azalma yaşandığını belirten İmecik, "Bunlara yeterli, demiyoruz. Bu oranları nasıl düşürürüz, onun çalışmalarını yapıyoruz." dedi.

KURUYEMİŞçİYE ESRAR OPERASYONU

Özellikle okul çevreleri, park ve bahçelerde uyuşturucu satışı ile ilgili ciddi şikayetler aldıklarını söyleyen İmecik, şunları söyledi:

"2010 yılının ilk 4 ayında 754 uyuşturucu olayına müdahale etmişiz. 2008'de 404 kişi, 2009'da 1809 kişi ve 2010'da ise 1025 kişiye ulaşılmış. Geçen yıla göre yüzde 400 artışla müdahale edildi. Geçtiğimiz hafta içerisinde bu işi o kadar aymazlığa getirmişler. Artık esrarı erkekler satmaktan vazgeçti. Bayanlara yaptırmaya başladılar. Kuruyemişçiye bir operasyon düzenlendik. Yani çocuklarımızı nerelerde koruyacağımı anlatmaya çalışıyorum. Arkadaşlarımız kuru diye tabir edilen esrar maddesinden talep ettiler. Sağ olsun o da sattı. Aldık çıktık. Diğer ekiplerimiz savcılık izniyle arama yaptı ve esrar ve ruhsatsız madde ele geçirdi. Yani nerelere gitmiş. Benim ailemle bu ilçede yaşıyor. Herkesin çocuğu benim çocuğum, ailesi benim ailem. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile emniyetin güvenli okul projesi hiçbir aksama olmadan devam ediyor" dedi.

TEK BİR DİYALOG SAĞLANMASINI İHTİYAç VAR

Küçükçekmece Kaymamamı Orhan Öztürk de, tahminlerin üzerinde kritik önemi olan bir ilçede görev yaptıklarını belirterek, "Sokaktaki vatandaşımız, esnafımız, memurumuz, polisimiz, jandarmamızla, işçimiz, özel sektör, kamu sektörü, hakimiyle tek bir diyalog sağlanmasını ihtiyaç var " dedi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, belediye olarak emniyeti ve kaymakamlıkla ortak çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title