Haberler

Aile İçi Erozyona Eğitimle Set Oldular

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Biçerli: "Aile, çok önemli. Toplumun, en önemli nüvesi. Türkiye'nin geleceği, güçlü aileden, birbiriyle iyi anlaşan, iletişim problemi olmayan aile bireylerinden geçer" "Aile içi eğitim programlarımıza, genellikle anneler çok talip oluyor ve oradan.

OKTAY ÖZDEN - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, aile içi eğitim programlarına, genellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Aile, çok önemli. Toplumun, en önemli nüvesi. Türkiye'nin geleceği, güçlü aileden, birbiriyle iyi anlaşan, iletişim problemi olmayan aile bireylerinden geçer" dedi.

Biçerli, bir etkinliğe katılmak için geldiği Eskişehir'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin ve fertler arasındaki sağlıklı iletişimin önemli olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak aile içi eğitim programlarını 21 yıldır sürdürdüklerini anlatan Biçerli, "Bir dönem AÇEV'le (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) başlattığımız eğitimlerde, daha sonra kendi ayaklarımız üzerinde durduk. Şu anda bölümlendirilmiş şekliyle çok mükemmel aile içi eğitim setlerimiz var. Mesela, 0-18 yaş grubundaki çocuklara nasıl müdahale edilir, onlarla nasıl iletişim kurulur? 0-3, 4-6, 7-11, 12-18 yaş segmentlerine göre eğitim setlerimiz mevcut. Çünkü, her yaş grubunun farklı özelliği var" diye konuştu.

- İstatistikler, "aile içi erozyon"un göstergesi

Biçerli, bu alanda, ülke genelinde önemli eğitimler verdiklerini ifade ederek, istatistiklerin, "aile içi erozyon"un kanıtı olduğunu savundu.

Boşanma oranlarının, 5-10 yıl öncesine göre çok arttığını dile getiren Biçerli, şöyle konuştu:

"(Aile içi erozyon), gerçekten doğru. Bunu istatistikler söylüyor, ben söylemiyorum. Aile, çok önemli. Toplumun en önemli nüvesi. Bu alanda müstakil bir bakanlık kuruldu. Onlar da gayet güzel çalışmalar götürüyor ama söz konusu şey eğitim olunca, Milli Eğitim Bakanlığı zaten otomatik olarak her şekilde işin içerisinde. Biz de 1993'ten bu yana sürdürdüğümüz aile içi eğitim programlarımızı kesintisiz, kalitesini ve etkinliğini artırarak vermeye devam edeceğiz."

Biçerli, bu kapsamda Baba Destek Eğitimi Programı'nı (BADEP) da anımsatarak, şunları kaydetti:

"Aile içi eğitim programlarımıza, genellikle anneler çok talip oluyor ve oradan aldığımız geri dönüşler de çok olumlu. Hatta gezdiğim illerde kursiyer hanımefendiler, eşlerinin ve çocuklarının, 'hanım, kursa başladıktan sonra sende bir değişiklik oldu', 'anne, senin bize olan tutumunda bir değişiklik oldu' dediklerini aktardı. Bu, çok önemli. Bunu sağlayabiliyorsak, çok mühim. Türkiye'nin geleceği, güçlü aileden, birbiriyle iyi anlaşan, iletişim problemi olmayan aile bireylerinden geçer. İnşallah, önümüzdeki dönemde de bunu, sahip olduğumuz hayat boyu öğrenme kurumlarıyla vermeye devam ediyor olacağız." - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Biçerli Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title