Haberler

Aile Hekimlerine "Acil" Eğitimi

Edirne Sağlık Müdürlüğü'nce kentte görev yapan aile hekimlerine yönelik Temel Acil Hekimliği Modül Eğitimi verildi.

Edirne Sağlık Müdürlüğü'nce kentte görev yapan aile hekimlerine yönelik Temel Acil Hekimliği Modül Eğitimi verildi.

Edirne Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, eğitimin amacının aile hekimlerinin 112 ambulansında görev yapan çalışanlar ve hastanenin acil bölümünde görev yapan hekimler gibi nitelik kazanmasını sağlamak olduğu belirtildi.

Açıklamada, eğitim kapsamında, temel yaşam desteği, olay yeri yönetimi, triaj, hasta ve yaralı taşıma teknikleri,  multi travmalı hastaya yaklaşım, solunum sıkıntısı olan hastaya yaklaşım, acil oksijen kullanımı ve alternatif hava yolu araçları, şoklar, psikiyatrik aciller,  acil analjezi ve sedasyon,  göğüs ağrısı olan hastaya yaklaşım, bilinç değişikliği olan hastaya yaklaşım, hekim - hasta ilişkileri ve tıbbi etik konularında bilgiler verildiği aktarıldı.

Eğitime, Trakya Üniversitesi (TÜ) Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, TÜ Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç .Dr. Mustafa Burak Sayhan, TÜ Acil Tıp Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Salt, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Rıfat Kılıçaslan, Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Emrah Erten, Edirne Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Gürhan Çelik, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Başhekimi Selahattin Kat'ın eğitime katıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title