Haberler

Aile Hekimleri, Sözleşmelerin Feshedilmesini Mersin'de Protesto Etti

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ve 30’a yakın sağlık örgütü ile birçok ilden aile hekimleri, Mersin’de biri MAHDER Başkanı Dr. Gürbüz Şen olmak üzere 4 aile hekiminin sözleşmelerinin feshedilmesi üzerine protesto gösterisi düzenledi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ve 30'a yakın sağlık örgütü ile birçok ilden aile hekimleri, Mersin'de biri MAHDER Başkanı Dr. Gürbüz Şen olmak üzere 4 aile hekiminin sözleşmelerinin feshedilmesi üzerine protesto gösterisi düzenledi.

Mersin'de Aile Hekimleri Derneği (MAHDER) Başkanı Dr. Gürbüz Şen ile aile hekimleri Dr. Gürkan Aslan, Dr. Cengiz Alyeşil ve Dr. Ahmet Nurcan'ın sözleşmelerinin, çoğunluğu nöbet cezalarından oluşan 100 puanı doldurduğu için feshedilmesi, aile hekimlerini ve sendikaları Mersin'de bir araya getirdi. Başta AHEF, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Aile Sağlığı Elemanları Federasyonu (ASEF) olmak üzere İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Gaziantep, Diyarbakır, Bursa, Hatay, Çorum, Kilis ve Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu birçok ilden aile hekimleri dernekleri ile SES, Türk Sağlık Sen, Genel Sağlık-İş, Birlik ve Dayanışma Sendikası üyesi çok sayıda aile hekimi ile sağlık çalışanı, Özgür Çocuk Parkı'nda eylem yaptı. Grup, sözleşmelerin feshedilmesini protesto ederek, sloganlarla tepkilerini dile getirdi. Eyleme, AHEF Başkanı Başkanı Dr. Gürsel Özer, ASEF Saymanı Aybile Eryılmaz, Birlik ve Dayanışma Sendikası Başkanı Murat Bolat, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç, SES Genel Merkez Genel Sekreteri Belkıs Yurtsever, Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Zekiye Bacaksız da katıldı.

"BİR AN ÖNCE CUMARTESİ DAYATMASINDAN VAZGEÇİN"

AHEF Başkanı Dr. Gürsel Özer, eylemde yaptığı konuşmada, aile hekimleri olarak bu ülkede aile hekimliği uygulamasının başlangıcından itibaren kaliteli hizmet verdiklerini, Avrupa'daki meslektaşları 2 bin kayıtlı kişiye hizmet verirken, kendilerinin 4 binleri aşan kayıtlı kişiye hizmet verdiklerini söyledi. Bu hizmetle de büyük başarılar elde ettiklerini vurgulayan Özer, "Her şey çok iyi giderken birdenbire anlamsız bir şekilde işleri, bizim işlerimizi kolaylaştırmak olan bürokratlar, siyasetçiler angaryalar yüklemeye başladılar. Cumartesi mesai dayatmasının hiçbir mantığı yoktu, sadece inattı. Sivil toplum kuruluşları olarak biz buna karşı çıktık, meslektaşlarım buna karşı çıktı. Direniyoruz, direnmeye de devam edeceğiz. Bugün Mersin'de 4 meslektaşımın nezdinde 22 bin aile hekiminin, 22 bin aile sağlığı çalışanının sözleşmesi feshedilmiştir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bakanlığa sesleniyoruz, bir an önce cumartesi dayatmasından vazgeçin. Bırakın, önümüzü açın, sahanın sesini dinleyin. Biz yaptığımız işlerin çok daha iyisini yapalım, hep birlikte hareket edelim. Bu ülkenin sağlıklı yarınlarını oluşturalım. Biz AHEF olarak bundan sonra her angaryada olduğu gibi bu angaryada da her türlü dik duruşumuzu devam ettireceğiz, her zaman meslektaşlarımızın yanında olacağız, gerek meydanda gerek mahkeme koridorlarında her zaman varlığımızı hissettireceğiz" dedi.

AHEF Genel Sekreteri Dr. Erkut Coşkun da son zamanlarda aile hekimlerine yönelik sözleşmelerin iptaline kadar giden yaptırımlar uygulandığını kaydederek, "Cezai yaptırım olarak uygulanmaması gereken eylemler için verilen puanlarla görevlerimizden ve mesleğimizden soğur hale getirilmiş durumdayız. Son olarak Mersin'de aile hekimi arkadaşlarımız hafta sonu nöbetine gitmedikleri için verilen ceza puanı nedeniyle sözleşmeleri fesih noktasına gelmiştir. Meslek onurumuz için, aile hekimliği uygulamasına sahip çıkmak için, keyfiyete dur demek için, birliğimizin gücünü göstermek için Mersin'deyiz. Mersin Dernek Başkanımız ve sözleşme feshiyle karşı karşıya olan her meslektaşımız hiçbir şekilde yalnız değildir. Sayın Sağlık Bakanımız'a sesleniyoruz, fesihlerle, görevden almalarla, mobbinglerle, farklı uygulamalarla aile hekimliğini bitirir hale getirdiniz. Yeter artık diyoruz" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ZAMAN KIRMIZI ÇİZGİMİZDEN DÖNMEYECEĞİZ"

Sözleşmesi fesih noktasına gelen MAHDER Başkanı Dr. Gürbüz Şen ise eylem öncesinde aldıkları bir haberle Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün 'an itibariyle' sözleşme fesihlerini durdurduğunu bildirdiğini anlatarak, "Şu anda Mersin'de 100 puanı geçen 24 arkadaşımızın sözleşme fesihleri masadadır ve imzalanmıştır. Buradaki hiçbir arkadaşım, bu fesihleri yapmayın diye kendilerine söylemiyor. Yürekleri yetiyorsa sözleşme fesihlerini bu an itibariyle yapsınlar. Mersin Aile Hekimleri Derneği yönetimi olarak bir bedel ödenecekse önce bizim sözleşmelerimiz feshedilecek dedik. Bugün gururla söylüyorum, Mersin Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu'nun sözleşme fesihleri de şu an Halk Sağlığı Müdürü'nün masasındadır. Angarya uydurma nöbetler kırmızı çizgimizdi ve devam edecek. Bizler hiçbir zaman kırmızı çizgimizden dönmeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup Sakarya ve Atatürk caddelerini takiben İnönü Bulvarı'na çıkarak, bulvar üzerindeki Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yürüdü. Burada, müdürlüğün daveti üzerine gruptan temsilciler sözleşme fesihlerini tutanak altına almak izin kuruma girdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Tabipleri Birliği İstanbul Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title