Haberler

Aile Hekimleri Şiddet Vakalarına Karşı Bilinçleniyor

Güncelleme:

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışan sağlık personellerine 'Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddet' eğitimlerine başladı.


800 aile hekimi ve 800 aile sağlığı elemanı olmak üzere toplamda bin 600 kişiye verilecek eğitimlerde şiddet vakalarıyla karşılaşıldığında sağlık çalışanlarına düşen görevler aktarılacak. 21 Kasıma kadar sürecek eğitimlerin açılış konuşmasını yapan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, "6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' kapsamında düzenlenen eğitimler ile gerek şiddeti önlemede gerekse şiddete karşı korunmada etkin ve verimli bir hizmet verilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca kadına yönelik şiddetin nedenleri ve çözüm önerilerine ilişkin bilgilerin güncellenmesi, bu alanda çalışan sağlık personelinin donanımlarının artırıması öncelikli hedeflerimizdendir" dedi.

Kadına yönelik şiddette sağlık çalışanlarına büyük iş düştüğünün altını çizen Dr. Akan, "Sağlıkçılar bu tip vakalarda mağdurlara ilk temas eden kişidir. Şiddete maruz kalan kadınlar güven duydukları sağlık personeli ile konuşabilirler. Sağlık pesoneli, kadına yönelik şiddetin önlenmesi açısından önemli insan gücüdür. Şiddet gören kadını bilgilendirme ve diğer hizmetlere yönlendirmede önemli rol oynar. Şiddet kadınlar için neden önemli bir sorundur. Şiddeti yaygın bir şekilde yaşayan kadınlardır. Şiddet nedeniyle kadınların fiziksel,ruhsal ve sosyal sağlıkları üzerinde olumsuz sonuçlar yaşamaktadırlar" şeklinde konuştu.

Bin 600 Kişiye Eğitim Verilecek

Bursa'da görev yapan, 800 aile hekimine ve 800 aile sağlığı elemanına olmak üzere toplamda bin 600 kişiye verileceğine dikkat çeken Dr. Akan, "Toplumsal cinsiyet eşitliği, bir sağlık sorunu olarak kadına yönelik şiddet, kadına yönelik şiddet konusunda sağlık çalışanlarının rolü gibi konularda eğitimler düzenleyoruz. Eğitim sonrası sağlık çalışanlarımız; teşhis etme, tıbbi bakım ve tedavi sağlama, risk değerlendirmesi yapma, veri toplama ve bildirme, diğer hizmetler için yönlendirme gibi hizmetleri sunmuş olacaklar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title