Haberler

Aile Bütünlüğü Çalışmaları Uygulanacak

Açılışı Topuk tesislerinde yapılan ve başkanlığını Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi ‘Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu’ ön araştırma raporunu tamamladı.

Açılışı Topuk tesislerinde yapılan ve başkanlığını Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in yaptığı Türkiye Büyük Millet Meclisi 'Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu' ön araştırma raporunu tamamladı. Toplantıda görüşülen konular üzerine uygulamalar hayata geçiriliyor.

Düzce Valisi Ali Fidan'ın da katıldığı toplantıda TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması ve Araştırma Komisyonu üyeleri Başkan Vekili Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Ordu Milletvekili Ergün Taşçı da hazır bulunmuştu. Düzce Belediyesi Meclis Başkan Vekili Salih Keskinli, Düzce ili belediye başkanları, il genel meclis üyeleri de toplantıya katılmıştı.

Düzce Belediyesi başta olmak üzere mahalli idarelerin kadına yönelik projeleri ve çalışmalarının değerlendirildiği kapanış toplantısında projelerin son incelemeleri yapılarak uygulamaya konulması için görüşüldü. Toplantıya katılanlarla 2004 sonrasında yapılan reformlar çerçevesinde Düzce'de yapılan kadın çalışmaları hakkında bilgiler paylaşıldı. Bu kapsamda Merkezi yönetimin sosyal yardım ve hizmet alanındaki aktif girişimler sayesinde yerel yönetimler aktif olarak yer alıyor. Bazı yasal düzenlemelerin de yürürlüğü girmesi ile birlikte sosyal yardımlar belediyelerin görevlerinden biri haline getirildi. Kadınların sosyal yaşamda daha fazla yer edinmesi amacıyla Düzce Belediyesi'nin yaptığı en önemli çalışmalar arasında 'Meslek Edindirme Kursları' yer alıyor. Kurslar sayesinde özellikler kadınların ekonomik hayatta da varlıklarını ortaya koymaları sağlanıyor. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayşe Keşir Ali Fidan Türkiye Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title