Haberler

Aile Boyu Okçular

Denizli Okçuluk İl Temsilcisi Nursen Çokak'ın, diş hekimi olan eşi Hakan Çokak, üniversite öğrencisi kızı Beste Gülen Çokak ile ilkokul öğrencisi oğlu Baran Çokak okçuluk sporu ile uğraşıyor.

Anne Nursen Çokak, uzun yıllardır Denizli'de okçuluk sporunun gelişmesinde ve yaygınlaşmasında Denizli adına büyük başarılara imza attı. Bir çok şampiyon sporcu yetiştiren ve şu an Okçuluk İl Temsilciliği'nin yanı sıra Okçuluk Federasyon Eğitim Kurulu üyeliği yapan Çokak, bu branşın sevgisini diğer aile üyelerine de aşıladı.

BAŞARILARA İMZA ATMAK İSTİYOR

Okçuluk sporuna küçük yaşlarda ilgi göstermeye başlayan Nursen Çokak'ın üniversite öğrencisi kızı Beste Gülen Çokak, 7 yıldan bu yana okçuluk sporu ile uğraşıyor. Annesinin yönlendirmesi ile bu spora merak saldığını belirten genç sporcu, ileride bu alanda büyük başarılara imza atmak istediğini söyledi.

OKÇULUĞU EŞİNDEN ÖĞRENDİ

Eşinin desteği ile okçuluk branşıyla tanışan diş hekimi Hakan Çokak, okçuluk ile tanışmalarında eşinin etken olduğunu belirterek, "Boş zamanlarımızda oğlum ve kızımla birlikte eşimin yanına geliyorduk. Zaman zaman ok atmaya çalışıyorduk. Tüm inceliklerini eşim bize öğretti. Biz de bir şeyler kazandığımızı düşünüyoruz. Sadece okçuluk değil diğer sporları da ailecek yapmaya çalışıyoruz. Bu sayede hem birlikte uzun uzun vakit geçiriyoruz. Hem de eğleniyoruz" dedi.

MİLLİ TAKIM FORMASI GİYMEK İSTİYOR

Ailenin en küçük ferdi olan minik Baran Çokak henüz 10 yaşında ancak anne ve babasının desteğini arkasına alarak okçuluk alanında başarılı olmak istiyor. Antrenmanlara çok istekli gelen minik okçu, ileride milli takım forması ile şampiyonluk yaşamak istiyor.

"AİLECE SPOR YAPMAK ÇOK KEYİFLİ"

Ailece okçuluk sporu ile uğraşmalarında en büyük katkı sahibi olan ve aynı zamanda Okçuluk İl Temsilcisi olan Nursen Çokak kulüp sporcularından arta kalan zamanda aile üyeleri ile okçuluk idmanı yaptığını belirtti. Nursen Çokak, "Ben öncelikle iyi bir anne olmak için çalışıyorum. Aynı zamanda iyi de bir çalıştırıcı olmak için çalışıyorum. Önceliğimiz spor yaparken birlikte olmaya gayret etmek. Ailece bir şeyler yapmanın mutluluğu tarif edilemez. Anne babalara tavsiyem kendi başınıza spor yapmaktan ziyade ailece bir sporla uğraşmak daha keyifli. Çünkü mutluluğu hep birlikte paylaşınca daha güzel oluyor" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Denizli Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title