Haberler

Aile Bakanı Gürcan: Üniversitelere Bilim ve Kültür Yuvaları Olmalıdır

* Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan: 'Üniversitelere hem kendilerini geleceğe hazırlamalıdırlar, hem de toplumları geleceğe hazırlamalıdır.

* Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan :

'Üniversitelere hem kendilerini geleceğe hazırlamalıdırlar, hem de toplumları geleceğe hazırlamalıdır. Ancak geçmişe, geleneğe, köklere değerlere bağlı kalmak şartıyla"

'Üniversitelere bilim ve kültür yuvaları olmalıdır, ancak milletin değerlerini hassasiyetlerini, ihtiyaçlarını dikkate almak şartıyla"

'Üniversiteler bilimin ışığından gitmelidir, ancak din ve inancı dışlayan materyalizmin kucağına savrulmamak kaydıyla"

"Eğitimin bedelinden, zahmetinden kaçınılacak olursa, bunun faturası bazen bağnazlık olur, bazen kör ve batıl inanç, bazen terör ve anarşi, bazen toplumsal adaletsizlik? Her durumda da bunun topluma maliyeti çok daha pahalı olacaktır"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin 15. Akademik Yılı açılışına katıldı. Üniversitenin Sütlüce'de bulunan kampüsünde düzenlenen açılış yılı etkinliğine Bakan Gürcan'ın yanı sıra, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Bakan Gürcan, 'Eğitim dediğiniz anne karnında başlayıp, mezara kadar giden, yaşam boyu öğrenmeyi içeren bir süreçten bahsediyoruz. Bu bakımdan eğitimin ne yaşı, ne zamanı, ne de mekanı vardır. Eğitim her yerde, her şeyde ve her şekilde olan bir süreçtir. Ekonomik kalkınmadan adalete, kültürden sanata, medeniyete, toplumsal huzur, barış ve asayişten demokrasinin, hoşgörünün yerleşmesine varıncaya kadar her meselesi eğitimle alakalıdır" dedi.

'İŞE EĞİTİMDEN BAŞLAMAK ZORUNDASINIZ"

Bakan Ayşen Gürcan, eğitimin önemine vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ekonomik kalınmaya hız mı vermek mi istiyorsunuz' Eğitime öncelik vermeniz gerekmektedir. Adaleti, asayişi, barış ve kardeşliği mi tesis etmek istiyorsunuz? Eğitime öncelik vermeden başka çareniz yoktur. Demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla işler hale mi getirmek istiyorsunuz? O halde işe eğitimden başlamak zorundasınız. Kadına karşı şiddetten, ırk, din, dil ve cinsiyet ayrımından mı muzdaripsiniz? Eğitime önem vermekten başka çıkar yolunuz yoktur. Eğitimin bedelinden, zahmetinden kaçınılacak olursa, bunun faturası bazen bağnazlık olur, bazen kör ve batıl inanç, bazen terör ve anarşi, bazen toplumsal adaletsizlik? Her durumda da bunun topluma maliyeti çok daha pahalı olacaktır"

'ÜNİVERSİTELER BİLİMİN IŞIĞINDAN GİTMELİDİR"

Bakan Gürcan, 'Toplumların bilime, bilim adamlarına, üniversitelere ihtiyacı olduğu muhakkaktır. Sorumlukların olduğu unutulmamalıdır, bir misyon olmalıdır" diyerek şunları kaydetti:

'Ancak üniversitelerinde içinden çıktıkları toplumlara karşı sorumlulukları olduğu unutulmamalıdır. O yüzden bir misyonları olmak zorundadır. Üniversitelere hem kendilerini geleceğe hazırlamalıdırlar, hem de toplumları geleceğe hazırlamalıdır. Ancak geçmişe, geleneğe, köklere değerlere bağlı kalmak şartıyla. Üniversitelere bilim ve kültür yuvaları olmalıdır, ancak milletin değerlerini hassasiyetlerini, ihtiyaçlarını dikkate almak şartıyla. Üniversiteler bilimin ışığından gitmelidir, ancak din ve inancı dışlayan materyalizmin kucağına savrulmamak kaydıyla"

'ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ HİÇ BİR ENDİŞEYE KAPILMAYIN"

İstanbul Vasip Şahin ise törende yaptığı konuşmasında, 'Üniversiteler aslında eleştirel düşünmenin, özgür düşünmenin ve yeni yeni keşiflerde bulunmanın anahtarını verir. Hayata bir adım nasıl daha ileriden başlanır ve istikbale nasıl hızla, emin adımlarla yürünür aslında onun rehberliğini yapar. Sizler bu rehberlik ve verilen anahtar eşliğinde kendi kabiliyetlerinizi de bu işin içine katarak hem kendi hem aileniz hem de milletimizin istikbale yürüyüşüne önemli katkılarda bulunursunuz. Ben bu yürüyüşünüz de sizlere başarılar diliyorum. İnşallah daha başarılı, daha mutlu, daha güzel bir hayat bizlerden daha fazla sizleri bekliyor. Ama şuna inanın; içinde bulunduğumuz şartlar, zaman zaman zorlaşsa da ülkemizin geleceği ile ilgili hiçbir endişeye kapılmayın. Hem kendinize, hem ülkemize güvenin. Bu milletin irfanına, bu Anadolu'nun bereketine, bu birikime güvenin. İnşallah istikbal bu günden daha aydınlıktır. Yeter ki sizler bu ümitle kendinizi geleceğe iyi hazırlayın" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşen Gürcan Vasip Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title