Haberler

AİHM'nin 1915 Olaylarına İlişkin Kararı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AİHM Büyük Dairesi'nin kararına ilişkin olarak, "Şu anda karakolda, sınırdaki, içerideki Mehmetçiğimize, hava kuvvetlerindeki pilotlarımıza, polisimize, korucumuza ve vatanımız için mücadele edenlere bu kararı armağan ediyoruz" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AİHM Büyük Dairesi'nin kararına ilişkin olarak, "Şu anda karakolda, sınırdaki, içerideki Mehmetçiğimize, hava kuvvetlerindeki pilotlarımıza, polisimize, korucumuza ve vatanımız için mücadele edenlere bu kararı armağan ediyoruz" dedi.

Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi'nin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkındaki açıklamaları nedeniyle İsviçre'de ceza alması konusunda verilen ihlal kararıyla ilgili bu ülkenin yaptığı itiraz başvurusunu reddetmesinin ardından Türk Alman Kulübü tarafından Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen konferansta konuştu.

Mahkemenin bu şekilde karar almasında herkesin başarısı olduğunu belirten Perinçek,  "Avrupa'da 2005 yılından bu yana 10 yıl çalışmayla, emekle, kararlılıkla, bilinçle, yürekle şimdi meyvesini aldık. Bu hepimizin başarısı" dedi.

Davanın savunma sürecinde bir model oluşturduklarını anlatan Perinçek, "Bunu başımızda Rauf Denktaş rahmetli oldu, Mehmet Gül, Yaşar Okuyan, Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç, İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Abant Üniversitesi Rektörümüz, sendika başkanlarımız, aydınlarımız, müzisyenlerimiz ve sanatçılarımızla hep birlikte oluşturduk ve büyük başarıyı kazandırdık" ifadelerini kullandı.

Mahkemenin verdiği söz konusu kararı 'milleti birleştirmenin zaferi' olarak nitelendiren Perinçek, şunları söyledi:  "Türk milletinin öncüleri birleşti ve millet de onun arkasında birleşti, bir model kurduk. Avrupa'nın dayatmalarını biliyorsunuz. Birincisi, 'Kürdistan'a özerklik yapacaksınız' diyor Avrupa Birliği. İkincisi, 'Ermeni soykırımını tanıyacaksınız' diyor. Üçüncüsü, 'Türk ordusu Kıbrıs'tan çekilecek' ve dördüncüsü de o 'Kemal Derviş ekonomisi diye bildiğimiz borçlanma ekonomisini kabul edeceksiniz' diyor. Şimdi bu dört dayatmadan birini geçersiz kıldık hep beraber."

-"Ermeni soykırımı iddiaları emperyalist, uluslararası ve tarihsel bir yalandır"

Perinçek, Ermeni soykırımı iddialarının emperyalist, uluslararası ve tarihsel bir yalan olduğunu vurguladı. Alınan kararı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) armağan ettiklerini dile getiren Perinçek, şunları kaydetti:

"Biz vatanımızı savunduk, o gün de vatanımızı savunuyorduk. Bugün de görüyorsunuz Mehmetçik Amerika'nın üzerimize sürdüğü kuvvetlere karşı ki Amerika açıkça söylüyor bu PYD ve PKK benim kara gücüm diyor. Alman basınında da dün vardı PKK ve PYD'ye 50 ton silah verilmiş. Yani elindeki Amerikan silahıyla savaşıyor. İşte bu koşullarda elindeki Amerikan silahıyla savaşan Amerika'nın piyonlarına karşı mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Mehmetçiğimize bu aldığımız kararı armağan ediyoruz. Yani şu anda karakoldaki, sınırdaki ve içerideki  Mehmetçiğimize, hava kuvvetlerindeki pilotlarımıza, polisimize, korucumuza, vatanımız için mücadele edenlere bu kararı armağan ediyoruz. Çünkü bu karar o cephede alınan bir karardır."

AİHM'nin kararının Türk milletine umut verdiğini dile getiren Perinçek, "Özgüven, bugün en büyük ihtiyacımız. İyimserlik, geleceğe umutla bakmak… Bu karar, milletimize umut verdi. Gelen telefonlar, tebrikler hepsi o umudu, iyimserliği paylaşıyor. Geleceğe umutla bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Türk milleti sağcı, solcu, milliyetçi, halkçı, sosyalist demeden birleşiyor"

Perinçek, Türk milletinin teröre karşı birleştiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türk milleti ayağa kalkmıştır. İşte görüyoruz bölücü teröre karşı Ankara'da milyonlar yürüdü. 17 Eylül'de milyonlar yürüdü. Şehit cezalarını görüyorsunuz, Türk milleti sağcı, solcu, milliyetçi, halkçı, sosyalist demeden birleşiyor, omuz omuza veriyor. Göreceksiniz önümüzdeki bir iki yıl içinde milli hükumetle taçlanacak bu süreç. 1 Kasım'da şu olur bu olur. 7 Haziran kıskacında Türkiye çırpınır ama tarih, takvim 1 Kasım'da bitmiyor. Arkasından gelen 1 Mart var, 1 Haziran var, 1 Eylül var tekrar 1 Şubat var. Benim bu sözümü unutmayın 2016-2017 yılında Türkiye büyük bir karar verecek. O büyük karar tekrar Ankara'da başı dik, Atatürk rotasında bir hükumet olacak."

Öte yandan söz konusu konferansta, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Şule Perinçek, Yaşar Okuyan ve Soner Polat, Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım ve Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz de hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Şule Perinçek Doğu Perinçek Yaşar Okuyan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title