Haberler

AİHM'den Türkiye'ye Biber Gazı Cezası

Güncelleme:

AİHM, biber gazı kapsülünün isabet etmesi sonucu ölen kişinin babasının yaptığı başvuruda Türkiye'yi haksız buldu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 2006 yılında Diyarbakır'da yasa dışı bir gösteri sırasında polisin attığı biber gazı kapsülünün isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Tarık Ataykaya'nın babası Mehmet Nesip Ataykaya'nın yaptığı başvuruda Türkiye'yi haksız buldu.

AİHM BABAYI HAKLI BULDU

"Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) yaşam hakkıyla ilgili 2. maddesini ihlal ettiğine" hükmeden AİHM, baba Ataykaya'ya mahkeme masrafları dahil 70 bin avro ödenmesini kararlaştırdı.

AİHM'İN TÜRKİYE'DEN İSTEĞİ

AİHM'nin gerekçeli kararında, "Türkiye'nin, ölüm nedeniyle ve sorumlularla ilgili etkili soruşturma yürütmediğine" hükmetti. Kararda, "Türkiye'nin yaralanma ve ölüm riskinin ortadan kaldırılması için biber gazı kullanımının belirli kurallara bağlaması" istendi.

TÜRKİYE'YE GÖZDAĞI

Kararda, bu tür silahların gösterilerde tekrar uygunsuz şekilde kullanılması haline Türkiye'nin yeniden mahkum edilebileceği uyarısında bulunuldu.

Mehmet Nesip Ataykaya, 2008 yılında yaptığı başvuruda, evinden işe gitmek için çıkan oğlunun bir anda kendisini izinsiz gösterinin içinde bulduğunu ve polis tarafından atılan biber gazı kapsülü yüzünden hayatını kaybettiği şikayetinde bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

DOBRA:

Ya adaleti biz bunlardan mı öğreneceğiz. AİHM hala israile ses çıkarıp dava açamıyor da bize biber gazı masalımı okuyor.

8
1
yanıtYanıtla
murat murat:

ey avrupa ınsan hakları türkiye 2 maddeyı ıhlal ettyse israilin yaptıkları ne ınsanlıkmı aslında bızlere karsı avrupa ınsan haklrı yok ne zaman bız bır sey yapsak ınsan hakları ama sız bır sey yapınca ınsanlık bız mı cok salagız yoksa sızmı cok akıllısınız

4
5
yanıtYanıtla
yilmutmutlu_3@htmail.com:

ŞİKAYET EDEN OLMAZSA MAHKEME KİMİN HAKKINI KORUYACAK...!!!???!!! onların bizden daha akıllı ldukları kesin...kendimizi avrupa ile kıyaslamak abesle iştigaldir...!!!

yanıt0
yanıt0
S.B.:

Bu davaların sonu gelmez, daha önce de belirtmiştik, biber gazı kapsülleri bilinçsiz ve eğitimsiz olarak kullanılıyor diye, 45 derece açı ile atılması gerekirken doğrudan insanların kafasına nişan alınırsa, sonuç yaralanma ve ölüm olur, bunu polisler de bilmiyorsa, o halde kullanmayacaklar, bunun altında kasıt aranması gerek, kasıtlı olarak insanlara nişan alınıyor, bunun adı da doğrudan cinayet veya ağır yaralama sonucunda ölümüne sebebiyet vermek, cezası belli ........bakalım Gezi olaylarındaki onlarca dava nereye kadar gidecek ve kimlere devlet tarafından tazminatlar ödenecek, ve, en önemlisi , '' KİMLER YARGILANACAK'', yargılananlar arasında emri verenler de olacak mı ?? !!!

7
0
yanıtYanıtla
adolf-hıtler:

sözde AİHM mahkemesi biber gazına ceza salla gitsin eee filistinde ölenler sizin için insan degilmi?ey insanlıgı ve vicdanını yok eden soysuz gruplar üç maymun senaryosunu daha ne kadar oynayacaksınız?

6
1
yanıtYanıtla
ke MAL:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınkim ,takar avrupa yahudilik mahkemesini...

4
2
yanıtYanıtla
DEMOKRATfirat-3310@hotmail.com:

yaw he he zulm heryerde zulumdur kardesım biber gazından ölmek ALLAH EMRI DEYIL CINAYET VAR ORTADA İSRAİL ORDUSU KADAR O POLISTE KATİL BU GERCEK

yanıt0
yanıt0
ADANALI:

İsrail''e de ceza olarak güller sunar bu tek taraflı Haçlı zihniyet.

4
1
yanıtYanıtla
TARAFSIz:

AİHM sadece ab uyeleri ne mahsus kurumdur.harici yetkisi yoktur

4
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

BU TAZMİNATI TAYYİBE ÖDETMELİ.

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title