Haberler

Aigai'ye Büyükşehir'in Eli Değecek

Güncelleme:

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gün yüzüne çıkarılması için kazı çalışmaları süren Aigai antik kentinde incelemelerde bulundu.

Şehir hakkında kazı Başkanı Prof. Dr. Ersin Doğer'den bilgiler alan Başkan Ergün, "Manisa turizmi açısından büyük bir değer olan Aigai antik kentinin ortaya çıkarılması noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü katkıda bulunacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kazı çalışmaları 2004 yılından bu yana Prof. Dr. Ersin Doğer başkanlığında devam eden Aigai antik kentinde incelemeler yaptı. Başkan Ergün'e incelemeleri esnasında, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Nedim Zurnacı ve kazı çalışmalarına sponsorluk yapan işadamı İsmail Akçura eşlik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün incelemeler esnasında kazı Başkanı Prof. Dr. Ersin Doğer'den şehrin ekonomik, kültürel ve askeri yapısı hakkında bilgiler aldı. İnceleme gezisi sonrasında açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Buraya bizi davet eden değerli hocamıza ve İsmail Akçura'ya teşekkür ediyorum. Yaklaşık 12 seneden beri değerli hocamızın kazıları ve İsmail ağabeyimizin de vermiş olduğu desteklerle burada bir tarihi canlandırmanın çalışmaları var. Bugüne kadar yaptıkları için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Her türlü katkıda bulunacağız

Aigai antik şehrinin ayağa kaldırılması noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak yapabilecekleri çalışmaları görüştüklerini söyleyen Başkan Ergün, "Bu anlamda hocamızın bize sunacağı program dahilinde Büyükşehir Belediyesi olarak burada neleri yapabiliriz, nasıl bir katkıda bulunabiliriz bunları görüşüyoruz. Bu şehrin ayağa kaldırılması demek Manisa'da turizmin ve buna bağlı diğer belli alanlardaki birleştirmelerle burasının turizme açılması noktasında belli bir safhaya getirmenin görüşmeleri olacak. Ona göre biz de Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen her türlü katkıda bulunmaya çalışacağız" diye konuştu.

Turizm için çok önemli bir değer

Aigai'ye ilk defa geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Gerçekten yerin altında daha çok büyük eserler var. Bu eserleri ortaya çıkarmak bizim görevlerimiz arasında. Kentin gelişimi, ekonomisinin artması ve turizminin canlanması noktasında çok önemli bir değer olduğuna inanıyorum. O açıdan bir kere daha bugüne kadar yapılan çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Büyükşehir'in desteği ile daha hevesli çalışacağız

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü kazı alanlarında görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen kazı başkanı Prof. Dr. Ersin Doğer ise, "Aigai kazısı 2004'te başladı. Manisa il sınırları içerisinde Sardes'ten sonra en önemli ören yerlerinden bir tanesi. Özellikle İzmir- Bergama yoluna da yakın olması bu önemi daha fazla arttırıyor. 10 yıldan bu yana biz kendi imkanlarımızla götürmeye çalıştık İsmail Bey'le birlikte. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi'nin de bize katılmasından son derece memnunuz. Bundan sonraki süreçte daha büyük bir hevesle çalışacağımıza söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Ergün bize moral verdi

Aigai antik kentinde yapılan kazılara sponsor olarak destek veren işadamı İsmail Akçura ise, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, buraya gelerek bizlere moral verdi. Kendisine çok teşekkür ederim. Ben burada sponsorluk yapıyorum ama esas iş hocada. Geldiler ve burada kazı yapmaya başladılar. Bende elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Burası 5-10 sene içerisinde Bergama gibi bir yer olacak. O bakımdan sizlere çok teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Akçura Cengiz Ergün Bergama Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title