Haberler

Aiçü'nün Akademik Yıl Açılışı

Vali Tekinarslan: "Üniversitenin şehirle bütünleşmiş yapısı bize sunuluyor. Belki de ülkemizin en huzurlu üniversitelerinden biriyiz"

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin (AİÇÜ) 2013-2014 akademik yılı törenle açıldı.

Vali Mehmet Tekinarslan, Nezehat Çeçen Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversitenin sadece öğrencilerin öğretim üyelerinden dersler alıp, sınavlardan sonra diploma aldığı, farklı dallara yöneldiği bir yer olmadığını söyledi.

Üniversitenin bir hayat eğitimi, sosyal hayatı ve dinamizmi olan bir varlık olduğuna dikkati çeken Tekinarslan, "Üniversitemiz bu rolü ilimizde fazlasıyla yapıyor. Bu kısa zamanda en yüksek performansla bunu gerçekleştirmiş bir üniversitemiz var. Üniversitenin şehirle bütünleşmiş yapısı bize sunuluyor. Belki de ülkemizin en huzurlu üniversitelerinden biriyiz" diye konuştu.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan da üniversitelerin evrensel düzeyde bilgi üretme ve yayma, ülke sorunlarına çözüm getirme, gençler için sağlıklı ve sürekli bir gelişimin yolunu açan kurumlar olduğunu ifade etti.

Üniversitelerin ürettiği bilgi ve teknolojiyi çeşitli araçlarla toplumla, akademik çevrelerle paylaştığına vurgu yapan Aslan, evrensel değerlerin kökleşmesine katkıda bulunan, toplumsal sorunları dile getiren, sorunların aşılması için çözüm önerileri sunan yerler olduğuna dikkati çekti. Aslan, şöyle konuştu:

"Türkiye, üniversiteler konusunda merkezden yerele genişleme politikasına dahil olmuş ve yerel kültür ile evrensel kültürü buluşturan bir üniversite süreci yaşamaktadır. Üniversitemiz de bu sürece katkıda bulunan en önemli kurumlardan biridir. Ağrı'nın yerel sorunlarına çözüm üretimi ve Ağrı'da bilimsel hayatın gelişebilmesi üniversitenin katkılarıyla gerçekleşebilecektir."

18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de akademik yılın ilk dersini verdi.

Laçiner, 20 yıl önce kente geldiğini, gelişmiş bir üniversite bulduğunu ifade ederek, kısa zamanda yapılan kampüsün kendisini gururlandırdığını kaydetti.

Vali Tekinarslan daha sonra Laçiner'e plaket takdim etti. - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Tekinarslan Sedat Laçiner İrfan Aslan Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title