Haberler

Aibü'nün İlk Mezunlarından Şenol Sak Resimleriyle Büyüledi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) ilk mezunlarından biri olan Ressam Şenol Sak'ın, 'Balık' temalı resim tabloları herkesin beğenisini kazandı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) ilk mezunlarından biri olan Ressam Şenol Sak'ın, 'Balık' temalı resim tabloları herkesin beğenisini kazandı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin kuruluşunun 20'nci yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, Sanatçı Ressam Şenol Sak'ın balık temalı "Seçkiler Sergisi", üniversitede açıldı. AİBÜ Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde düzenlenen açılışa, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Vali Yardımcıları Mustafa Kemal Keskin ve Ayhan Kartlı, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı ve "Seçkiler Sergisi" Küratörü Doç. Dr. Alpaslan Uçar, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen ile serginin açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun da, üniversitenin 20'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bu yılın başında 20 ana başlıkta etkinlik düzenleme kararı aldıklarını ve Şenol Sak'ın çalışmalarının da bu etkinlikler kapsamında yer aldığını hatırlattı.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, üniversitenin 20'nci kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen bu tarz etkinliklerin artmasını dileyerek, üniversite ve sanatçı Şenol Sak'ı kutladı. Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin ise üniversitede yetişmiş sanatçı Şenol Sak'ın hazırladığı sergiyi sevinç ve mutluluk içinde karşıladığını ifade ederek, sanatçı yetiştiren tüm kurum ve kuruluşlara destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Konuşmaların ardından, sanatçı Şenol Sak, konuklara sergiyi gezdirdi ve tablolar hakkında bilgi verdi.

AİBÜ'nün ilk mezunlarından olan Sanatçı Ressam Şenol Sak'ın balık temalı "Seçkiler Sergisi"nde, sanatçının 1995-2012 yılları arasında yaptığı resimler yer alıyor. Yağlı boya, akrilik, pastel ve baskı teknikleri kullanılarak yapılmış 56 eserin bulunduğu sergide, sanatçının ilk yıllarında yaptığı rölyef heykel ile büyük balık heykeli de yer alıyor.

Sergi, 21 Aralık Cuma gününe kadar üniversitede gezilebilecek. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Alaaddin Yılmaz Hayri Coşkun Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title