Haberler

Aibü'de İlahiyat Fakültesi'nin Cami Temeli Atıldı

Bolu'da yapımı Erpiliç firmasının sahibi ve hayırsever işadamı Ali Ericek tarafından üstlenilen Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bolu'da yapımı Erpiliç firmasının sahibi ve hayırsever işadamı Ali Ericek tarafından üstlenilen Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl eğitim öğretime başlayan ve şuanda 130 öğrencisi bulunan AİBÜ İlahiyat Fakültesi, yeni camisine kavuşuyor. Hayırsever işadamı Ali Ericek tarafından yapımı üstlenilen ve 'Ali Ericek Tatbikat Camisi' adı verilen caminin inşaat çalışmaları başladı. Caminin yapılacağı alanda temel atma töreni düzenlendi. Törene belediye başkanlarından milletvekillerine, YÖK üyelerinden eğitim görevlilerine kadar protokol ve sivil erkan katıldı. Açılış konuşmasını yapan AİBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Karataş, "Fakültemizin ihtiyaçları her geçen gün gideriliyor. Hayırsever işadamımız Ali Ericek'in adını taşıyan Tatbikat Camisinin temelini atıyoruz. Şuanda 130 öğrencisi bulunan İlahiyat Fakültesi, bu yıl 250'ye yakın yeni öğrenci alacak. Bize fakülteden sonra camimizi de kazandıran herkese şükran borçluyuz" dedi.

Babası Ali Ericek'in yokluğunda törene katılan Erpiliç firmasının Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ericek, yapılan yatırımlarında hem Ericek ailesi olarak kendilerini hem de öğrencileri çok sevindirdiğini söyledi. Ericek, yatırımlarında ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Protokol konuşmalarının ardından 5 bin metrekarelik alana inşa edilen ve aynı anda 3 bin 500 kişinin namaz kılabileceği Ali Ericek Tatbikat Camisi'nin temeli atıldı. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Erpiliç Ericek Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title