Haberler

Ahşap Türk Oyuncakları Yurtdışına Açıldı

Ahşap ve organik malzemeden oyuncak üretimi yapan Neva Toys, 1 milyon TL yatırımla zeka oyuncağı üreterek, yurtdışına ihraca başladı. Türk zeka oyuncakları Avrupa'da öğrencilere ders olacak.

Ahşap ve organik malzemeden oyuncak üretimi yapan Neva Toys, zeka oyuncakları pazarında yatırıma devam ediyor. 1 milyon TL yatırımla 50'den fazla zeka oyuncağı üreten firma, Avrupa başta olmak üzere 6 ülkeye de ihracata başladı. Ahşaptan ürettiği doğal oyuncaklarla sektörde bir ilki gerçekleştiren Neva Toys, şimdi de zeka oyuncakları alanında yatırım yapıyor.

MİLLİ KARAKTERLERİN YER ALDIĞI 100'DEN FAZLA OYUNCAK ÜRETİLDİ

Eğitimde 4+4+4 sitemiyle birlikte zeka oyuncakları pazarına ilginin arttığına değinen genel müdür Sertaç Ercan, "Aileler bilinçlendikçe piyasada satılan ucuz ve sağlıksız Çin malları pazar kaybediyor. Oyuncak alırken sertifikasını sorgulayan, fiyatından ziyade kalitesine bakan tüketici sayısı artıyor. Okullarda kurulan oyun salonları ve zeka oyunu dersleri sayesinde sektöre ilgi artıyor. Nasrettin Hoca, Keloğlan gibi milli kahramanlarımızın da yer aldığı 100'den fazla ürün gamına ulaştık. 5 yıl önce pazarda adı bile anılmayan ahşap oyuncaklar şu anda yüzde 10 paya ulaştı" diye konuştu.

"OYUNCAKLAR, SOFRADAKİ EKMEK KADAR SAĞLIKLI"

İlköğretimde ve büyükler arasında hobi olarak zeka oyuncaklarının yaygınlaştığına dikkat çeken Sertaç Ercan, "Tüm oyuncaklarımız bakteri barındırmayan kayın ağacından ve organik sertifikalı boyalarla üretiliyor. Sofradaki ekmek kadar sağlıklı oyuncak üretme iddiasıyla yola çıktık. CE standardına sahip oyuncaklarımızı Almanya, Azerbaycan, Irak, Dubai, Cezayir ve Kosova gibi ülkelere ihraç ediyoruz" dedi.

TÜRK ZEKA OYUNCAKLARI AVRUPALI ÖĞRENCİLERE DERS OLACAK

Türkiye oyuncak pazarının 1 milyar doları aştığını ve ahşap oyuncakların ise yüzde 10 paya ulaştığı bilgisini veren Sertaç Ercan, "Ahşap oyuncaklarda pazarın yarıdan fazlası zeka oyuncaklarından oluşuyor. Plastik ve elektronik oyuncakların bu kadar yaygın olmadığı dönemlerde çocukların oynadığı topaç, fırıldak, tahta at, çak çak, keloğlan, Nasrettin Hoca gibi oyuncaklar yeniden popüler olmaya başladı. Aileler daha sağlıklı olduğu için ahşap oyuncakları yeniden çocuklarına almaya başladı. Firma olarak Fatih Sultan Mehmet, Ayasofya, Kız Kulesi, Ramazan Davulcusu gibi figürleri kullanarak puzzle şeklinde zeka oyuncakları, tangram, zeka setleri, tetris, denge oyunu, ahşap yapı ve bloklar, akıllı küpler ve oyun masaları gibi 50'den fazla zeka oyuncağı üretmeye başladık. Üretilen zeka oyuncakları Avrupa'da öğrencilere ders olacak" şeklinde konuştu.

"YETİŞKİNLER DE ZEKA OYUNCAKLARINA İLGİ GÖSTERİYOR"

Zeka oyuncaklarının çocukların yanı sıra yetişkinler tarafından da büyük rağbet gördüğünü anlatan Ercan, "Özellikle Nevka gibi çoklu denge oyunlarımızı büyükler daha çok satın alıyor. Aynı şekilde tarihi oyuncaklar da dekor olarak veya hediye için alınıyor. Uzman pedagoglar ve çocuk gelişimi alanındaki uzmanlara danışarak yeni modeller belirliyoruz. Bu anlamda çocukların liderlik vasıflarına katkıda bulunacak hem de sanal oyunlardan ziyade gerçek bir oyunun keyfini çıkarması için ahşap oyuncakları üretiyoruz. Hedefimiz şu anda 6 ülkeye olan ihracatımızı 10 ülkeye çıkararak 200 ürün çeşidine ulaşmak. 2 liradan 150 liraya kadar değişen fiyatlarda ahşap oyuncaklar var" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title