Haberler

Ahşap Paletçilerden Manisa Valisine Ziyaret

Ahşap palet üreticileri, daha önce valilik yaptığı Kastamonu’da Ahşap Fuarı’nı başlatan, kaymakamlık yaptığı İnegöl’de de Mobilya Orman Ürünleri OSB’nin kuruluşunda ve Mobilya Fuarı’nın profesyonel hale getirilmesinde büyük katkısı olan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti.

Ahşap palet üreticileri, daha önce valilik yaptığı Kastamonu'da Ahşap Fuarı'nı başlatan, kaymakamlık yaptığı İnegöl'de de Mobilya Orman Ürünleri OSB'nin kuruluşunda ve Mobilya Fuarı'nın profesyonel hale getirilmesinde büyük katkısı olan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti. Ziyarette, ahşap sektörünün daha da gelişmesi için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Tüm Ahşap Ambalaj Palet Sanayici İşadamları Derneği (TAPSİAD) ve Avrupa Palet Üreticileri Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi (TEPAL) Başkanı Akın Balcıoğlu, Başkan Yardımcısı Necat Altınok, Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Yurteri ve Stratejik İletişim Danışmanı İbrahim Çoban ile birlikte Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan TAPSİAD ve TEPAL Başkanı Akın Balcıoğlu, Vali Erdoğan Bektaş'ın sanayicinin sıkıntılarını bilen ve çözüm üreten bir bürokrat olduğunu söyledi. Balcıoğlu, Vali Bektaş'ın geçmiş görevlerinde ahşap sektörüne önemli katkıları olduğunu belirterek, "Bize göre sayın valimiz sıra dışı bir bürokrat. Kendisini ziyaret ederek sektörümüze yaptığı katkılar için teşekkür etmek ve tecrübelerinden yararlanmak istedik" dedi.

AHŞAP SEKTÖRÜ BÜYÜYOR

Akın Balcıoğlu, ahşap sektörünün Türkiye'nin toplam ihracatındaki payının düzenli olarak arttığını da söyledi. 2015 yılında yaklaşık 5 milyar dolarlık ihracat yapan ahşap sektöründe, ahşap palet ve ahşap ambalaj üreticilerinin de payı olduğunu vurgulayan Balcıoğlu, "Katma değeri oldukça yüksek ve istihdam dostu olan ahşap palet sektöründe kalite standartları sürekli artıyor. Sektörü daha da ileriye taşımak için TAPSİAD ve TEPAL olarak bir dizi çalışma yapıyoruz. Bu kapsamda sayın valimizin tecrübelerinde de istifa etmek istiyoruz" diye konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ahşap palet sektörünün temsilcilerini ağırlamaktan dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Bektaş, Türkiye'nin üretim gücünün sürekli olarak arttığını ve bunda da müteşebbislerin çok büyük payı olduğunu belirterek, "Ülkemizin kalkınması için hepimizin görev ve sorumlukları var. Ülkemizin kaynaklarını verimli kullanmalıyız. Bir bürokrat olarak reel sektöre destek olmak gerektiğini düşünüyorum ve bilinçle çalışmaya özen gösteriyorum" dedi.

Manisa'nın tarım ve sanayide gelişmiş bir yöre olduğunu da söyleyen Vali Bektaş, makine ve kalıp sektörüyle bir çalışma başlattıklarını, buna ilaveten organik tarım uygulamaları konusunda da bir proje hazırladıklarını belirtti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Erdoğan Bektaş Kastamonu İnegöl Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title