Haberler

Ahşap Otomobili, Vali de Çok Beğendi

Trabzon'un Köprübaşı İlçesi Beşköy Beldesi'nde Belediye Başkanı Yahya Narmanlı'nın isteği üzerine mobilya ustası Mustafa Kaya'nın ahşaptan yaptığı araç tanıtıldı.

Trabzon'un Köprübaşı İlçesi Beşköy Beldesi'nde Belediye Başkanı Yahya Narmanlı'nın isteği üzerine mobilya ustası Mustafa Kaya'nın ahşaptan yaptığı araç tanıtıldı. Başkan Narmanlı ile birlikte aracı test eden Trabzon Valisi Recep Kızılcık da aracı çok beğendi.

Belediye Başkanı Yapya Narmanlı ile mobilya ustası Mustafa Kaya ve yardımcısı Hasan Yazıcı, bugün araçla birlikte Trabzon Valiliği'ne geldi. Valilik önünde park edilen araca Vali Kızılcık da büyük ilgi gösterdi. Narmanlı ve Vali Kızılcık, kısa süre sonra İstanbul ve Ankara'da düzenlenecek Trabzon Günleri etkinliklerinde sergilenecek otomobili birlikte test etti. Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı'nın kullandığı ahşap otomobille kısa bir tur atan Vali Kızılcık, aracı çok beğendiğini belirtirken, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Kızılcık, "Karadeniz insanın yaratıcılığını, becerisini ve önderliğini yeni bir konsept ile ortaya koydular. Son yıllarda yeri otomobil yapma arzumuz var. Bu aracın da bu tür şirketlere örnek olmasını umuyorum. Trabzon Günleri etkinliğinde bu araçla Trabzon'u ve ağaç işlemeciliği ile meşhur Beşköyü en iyi şekilde tanıtmak amacındayız" dedi.

Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı da, Beşköy'ü ve Trabzon'u tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, "Geliştirip trafiğe çıkması için gerekli müracatlarımızı yapacağız" diye konuştu.

Cip görünümlü ve 61 FTH 1453 plakalı araç, 1992 model bir kamyonetin şasesi üzerine gürgen ağacı kullanılarak yapıldı. 5 vitesli benzinli araç, 105 beygir motoruyla saatte 140 kilometre hıza ulaşıyor ve 1 depo yakıtla 400 kilometre yol alıyor. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Kızılcık Hasan Yazıcı Köprübaşı Beşköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title