Haberler

Ahmetli Kelebek Barajı'nın Yarısı Tamamlandı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Ahmetli Kelebek Barajı'nın yarısının tamamlandığını belirterek "İnşaatı devam eden ve yüzde 49 fiziki gerçekleşme sağlanan Ahmetli Kelebek Barajı'nın temelden yüksekliği 60 metre ve su biriktirme hacmi 22,92 milyon metreküp olacaktır.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Ahmetli Kelebek Barajı'nın yarısının tamamlandığını belirterek "İnşaatı devam eden ve yüzde 49 fiziki gerçekleşme sağlanan Ahmetli Kelebek Barajı'nın temelden yüksekliği 60 metre ve su biriktirme hacmi 22,92 milyon metreküp olacaktır." dedi.

DSİ Genel Müdürü Acu, yaptığı açıklamada, özellikle bağcılığın yoğun olarak yapıldığı Manisa'da sulama ihtiyacı fazla olduğundan bu bölgede yapılan su yapılarının öneminin çok daha fazla olduğunu ve tarımdan daha fazla gelir elde etmenin yolunun da sulu tarımdan geçtiğini vurguladı.

Manisa'da tarımda çalışan nüfusun fazla olduğunu kaydeden Acu, hazırlanan sulama projeleri, fazla iş gücünün değerlendirilmesini mümkün kıldığını, bölgenin ekonomik olarak kalkınmasını sağlayacak olan su yapılarının DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılarak vatandaşın istifadesine sunulduğunu ifade etti.

Acu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kula ilçesine yıllık 2 milyon metreküp içme suyu sağladık ve Kula'nın içme suyu problemini kökünden çözdük. 13 baraj ve 10 büyük gölet inşa ettik, 177 bin 450 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 102,8 milyon lira zirai gelir artışı sağladık ve 54 dere ıslahını tamamladık. Manisa'da DSİ'nin yatırımları devam etmektedir. Bu kapsamda inşaatı devam eden ve yüzde 49 fiziki gerçekleşme sağlanan Ahmetli Kelebek Barajı'nın temelden yüksekliği 60 metre ve su biriktirme hacmi 22,92 milyon metreküp olacaktır. Projenin tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile yıllık gelir artışı ise 10 milyon 337 bin 34 lira olarak gerçekleşmesi hedeflenmektedir. Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmetli Kula Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title