Haberler

Ahmet Zorlu, Gençlere 'ideal Sahibi Olun' Mesajı Verdi

Güncelleme:

Vestel istihdam gücü ile ödül aldı, Ahmet Zorlu gençlerle deneyimlerini paylaştı

Vestel, 7. Manisa İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri kapsamında istihdam gücü ile "En çok istihdam sağlayan işletme" ve "En çok bayan istihdam eden işletme" ödüllerine layık görüldü. Etkinlik kapsamında katılımcılarla liderlik ve kariyer deneyimlerini paylaşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı, aldıkları ödüllerin gurur verici olduğunu belirtti. Konuşmasında gençlere de seslenen Zorlu, "Gençler, sizlere en büyük tavsiyem kariyer yolculuğunuzda ideal sahibi olmanız. Hayal kurun, araştırmacı olun, yenilikçi olun. Var olanı taklit etmektense, icat çıkarmaktan korkmayın. Sizlere "Sınırlarınızın ötesine geçin" demekten asla vazgeçmeyeceğim" dedi.


Vestel, 7. Manisa İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri kapsamında istihdam gücü ile 2 farklı ödüle layık görüldü. Vestel, Manisa Çalışma ve İş Kurumu'nun yaptığı değerlendirmeler sonucu Manisa'da faaliyet gösteren 2 bin 500'e yakın firma arasından sıyrılarak "En çok istihdam sağlayan işletme" ve "En çok bayan istihdam eden işletme" ödüllerini almaya hak kazandı. Firmaların mevcut istihdam verilerine dayanarak yapılan değerlendirmede, Vestel bünyesinde bulunan yaklaşık 16 bin çalışanı ile "En çok istihdam sağlayan işletme" olurken; sahip olduğu 5 binin üzerinde kadın çalışan ile de "En çok bayan istihdam eden işletme"unvanını kazandı.

Avrupa'nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri komplekslerinden biri olan Vestel City ile Manisa iş gücü piyasasına katkı sağlayan önemli markalar arasında yer alan Vestel, Manisa'nın istihdam kapasitesini artırmak ve aktif iş gücü hizmetleri hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen 7. Manisa İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri'nin ana sponsoru oldu. Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu katılımcılarla liderlik ve kariyer deneyimlerini paylaştı.

Vestel City'nin Avrupa'nın tek alanda üretim yapan en büyük tesisi olduğunu belirten Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu şunları söyledi:

"Ülkemizin geleceğine yapılacak en büyük yatırımın, kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanmak olduğunu düşünüyorum. Bizim için her işin başı istihdam. Bugün Vestel çatısı altında 16 bin kişilik bir aileyiz. Biz 16 bin kişilik bu aileyle, Manisa'da akıllı cep telefonu üretiyoruz. Kusursuz bir işçilik ve mühendislik harikası olan Venus'ün beni gururlandıran en önemli yanı ise burada Manisa'daki Vestel City'de üretilmesidir. Bugün bir Türk markası akıllı cep telefonu üretebiliyorsa, bunu en başta hayallerimize hayat veren çalışanlarımıza borçluyuz. Vestel ile sizler tarafından, "En Çok İstihdam Sağlayan İşletme" ve "En Çok Kadın İstihdamı Sağlayan İşletme" ödüllerine layık görülmemiz ise bizim için ayrı bir gurur. "

Vestel'in üretim üssü Vestel City'nin şehri Manisa'ya yalnızca istihdam gücü olarak değil, uluslararası bilinirlik olarak da katkı sunduğu belirten Zorlu, Vestel'in Vestel City ile National Geographic'in Mega Fabrikalar belgesel serisinde yer alan dünyanın ilk elektronik ve beyaz eşya firması, Türkiye'nin ise ilk markası olduğunun altını çizdi. Ahmet Zorlu konuşmasında gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Üretimiyle, ihracatıyla, yarattığı istihdamla, dünya pazarlarındaki rekabet gücüyle, ülkemizin kalkınmasında öncü rol oynuyoruz. Bu bizim için büyük bir gurur. Bence liderlik cesaret gerektirir. Alanında lider markaları yaratmak için cesaret edeceksiniz. Hedeflerinize ulaşmak için kararlılıkla ve azimle çalışacaksınız. İşinizi, ailenizi, ülkenizi sevecek, yapabildiğinizle yetinmeyip hep daha iyisini nasıl yaparım diye düşüneceksiniz. Gençlere en büyük tavsiyem bu yolculukta ideal sahibi olmaları. Hayal kurun, araştırmacı olun, yenilikçi olun. Var olanı taklit etmektense, icat çıkarmaktan korkmayın. Gelecek vizyonu olan, çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Her türlü imkanımız var, bunları kullanın. Sizlere "Sınırlarınızın ötesine geçin" demekten asla vazgeçmeyeceğim."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zorlu Holding Vestel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title