Haberler

Ahmet Yesevi Üniversitesi'nden Hoca Ahmed Yesevi İçin Mevlit

Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından Berat Kandili münasebetiyle İstanbul Eyüp Sultan Camii’nde Hoca Ahmed Yesevi için mevlit programı düzenlendi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından Berat Kandili münasebetiyle İstanbul Eyüp Sultan Camii'nde Hoca Ahmed Yesevi için mevlit programı düzenlendi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından Hoca Ahmed Yesevi için mevlit programı düzenledi. İstanbul Eyüp Sultan Camii'ndeki mevlit programına Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve Mütevelli Heyet Üyesi ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek katıldı. Eyüp İlçe Müftüsü Dr. Muammer Ayan'ın vaaz verdiği, Baş İmam Metin Çakar ve çok sayıda mevlithanın okuduğu mevlide oldukça yoğun bir katılım oldu. Mütevelli Heyet Başkanı Yıldız, Ahmet Yesevi Üniversitesi olarak ilk defa Ankara Kocatepe Camii'nde Regaip Kandili'nde ve ikinci kez Berat Kandili münasebetiyle İstanbul Eyüp Sultan Camii'nde Hoca Ahmed Yesevi Hazretleri adına bir mevlit programı düzenlediklerini kaydetti.

Yıldız, UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi Yılı faaliyetleri kapsamında Anadolu'ya Müslümanlığı mayalayan Divan-ı Hikmet'in sahibi Ahmed Yesevi'yi ülke ve dünya kamuoyuna tanıtmak için gayret gösterdiklerini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eyüp Sultan Camii Hoca Ahmed Yesevi Yıldız Ahmet İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title