Haberler

Ahmet Ümit Kitap Festivalini Değerlendirdi

Güncelleme:

Gaziantep'te ilk kez 2-4 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan l. Kitap Festivalinde bir çok ünlü yazarın geleceğini ifade eden Genel Koordinatör Yazar Ahmet Ümit " Gaziantep'i marka şehir ve dünya kültür başkenti yapma hedefinin ayaklarından biri olarak düşünülen festival geleneksel hale getirilecek." Dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in himayesinde ve Gaziantepli ünlü yazar Ahmet Ümit'in genel koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan, Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Burhan Çağdaş ve Tahmis Kahvesinin de desteklediği 1. Kitap Festivalinin 2-4 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını açıklandı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Genel Koordinatör Ahmet Ümit Gaziantep'i marka şehir ve dünya kültür başkenti yapma hedefinin ayaklarından biri olarak düşünülen festivali geleneksel hale getireceklerini belirterek"2 Mayıs Cuma günü Gaziantep Lisesi'nin önünden bir yürüyüşüyle başlayacak olan Kitap Festivali'ne Yekta Kopan, Mario Levi, Murat Menteş, Ayhan Bozkurt, Selahattin Yusuf, Tarık Tufan, Gökdemir İhsan, Bilgehan Pamuk gibi yazarlar katılacak. Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nin önünde yapılacak açılış konuşmalarının ardından yazarların etkinlikleri başlayacak. Festival boyunca yazarlar Gaziantep'in değişik yerlerinde ve tarihi mekanlarında söyleşiler yapacak ve kitaplarını imzalayacaklar. "dedi.

Gaziantep'le ilgili hedefleri hakkında da bilgi veren Ahmet Ümit"Türkiye'nin altıncı büyük kentiyiz. Şehrimizin kökleri Hititler, Romalılar, Osmanlılara kadar uzanıyor. Kurtuluş savaşında gösterdiğimiz fedakarlık ve cesaret bile kimliğimizi tarife yeter. Çalışkanlığımız ve becerimiz, sanayimize ve ekonomimize küresel ölçüde başarılar getirdi. Ancak ne yazık ki kültürel olarak istenilen seviyeye gelmiş değiliz. Gerek eğitim alanında, gerekse sosyal yaşamımızda bunun eksikliğini hissediyoruz. Bu nedenle, Gaziantep'te kitap okumayı yaygınlaştırmak, gençlerden başlayarak toplumun tüm katmanlarına yaymak, edebiyatı, sinemayı, tiyatroyu, müziği yani sanatı çekim merkezi haline getirmek istiyoruz. Biliyoruz ki, Gaziantep'i kültürlü insanların şehri yapmanın başka yolu yok. Biliyoruz ki, Gaziantep'te kültürü yaygınlaştırmanın başka yolu yok. Şehrimize sahip çıkmanın, Gaziantepliler bilinci yaratmanın başka yolu yok. Okumak ve okutmak zorundayız.

Çünkü güzellik de, mutluluk da, özgürlük de, umut da, aşk da, iyilik de, huzur da kitapların sayfalarında saklıdır. Çünkü okumak bizi tek insan olmaktan kurtarıp insanlığa dönüştürür. Bu inançla, Gaziantep Uluslararası 1. Kitap Festivali'nin ilkini 2-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Ülkemizdeki bütün renklere, bütün seslere, bütün soluklara açık olan festivalimizi önümüzdeki yıllarda yabancı yazarların katılımına da açık hale getirerek, görkemli tarihimizi, benzersiz mutfağımızı tüm insanlara tanıtacağız. Gaziantep'imizi bir marka haline getirerek, dünya kültür başkenti yapacağız. 1. Uluslar arası Kitap Festivalimize verdikleri desteklerden dolayı Büyükşehir belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin, Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Burhan Çağdaş, Tahmis Kahvesi ve ismini sayamadığımız bütün destekçilerimize kentimiz adına teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yekta Kopan Fatma Şahin Mario Levi Gaziantep Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title