Haberler

Soruşturma Geçiren Vali Yardımcısı Gençoğlu'ndan Suç Duyurusu

Güncelleme:

Mardin'de Kaymakamken Ahmet Türk'ün doğduğu köyü ziyaret ettiği için soruşturma geçiren Ağrı Vali Yardımcısı, soruşturma açanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ağrı Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Mardin'in Derik ilçesinde Kaymakamlık yaptığı dönemde Ahmet Türk'ün doğduğu Atlı köyünü ziyaret ettiği için hakkında 7 yıl önce soruşturma açan eski Mardin şimdiki Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve iki Mülkiye Başmüfetişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

AHMET TÜRK'ÜN KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİĞİ İÇİN SORUŞTURMA AÇMIŞLARDI

Ağrı Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, 2007-2008'de Derik Kaymakamlığı, 2008- 2012'de Ordu'nun Mesudiye Kaymakamlığı, 2012- 2014 yılları arasında da Karaman'da vali yardımcılığı yaptığını bildirdi. 2014 yılının Eylül ayından itibaren Ağrı'da görev yapan Gençoğlu, Mardin'in Derik ilçesinde kaymakam olarak Ekim 2007'de göreve başladığını ve bir ay sonra bugün Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün köyü olan Atlı Köyüne gittiği için 2008 yılının ocak ayında hakkında soruşturma açıldığını söyleyerek yıllar sonra suç duyurusunda bulundu.

"BENDEN ZİYARETİ ANLATMAMI İSTEDİKLERİNDE BİR ANLAM VEREMEMİŞTİM"

Rıza Gençoğlu, Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığına 15 Ekim 2014 günü verdiği ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesini istediği dilekçesinde şu iddialarda bulundu:

"Dönemin Valisi Mehmet Kılıçlar şahsım hakkında isimsiz, imzasız mevzuata aykırı bir dilekçeyle soruşturma açtırıp müfettiş çağırdı. İşin ilginç olan yanı gelen müfettişler Ferda İleri ile İlhan Oran hakkımda isimsiz, imzasız dilekçede bile böyle bir suçlama olmadığı halde bir ilçe kaymakamı olarak Derik'e bağlı, o dönem DTP Genel Başkanı halen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olan sayın Ahmet Türk'ün köyü olan Atlı Köyü'ne yaptığım ziyareti de soruşturma konusu yapmışlar ve bu ziyareti anlatmamı istemişlerdi. Doğrusu o zaman da anlamamıştım. Halen de anlayamıyorum. Bir kaymakam, ilçesine bağlı bir köyü resmi görevlilerle birlikte ziyaret etmesi nasıl bir suçtur da soruşturma konusu yapılabilir?"

"KÜRTÇÜLÜKLE SUÇLANDIM, BENİ TOPLUMA BÖYLE YANSITTILAR"

Gençoğlu, konuşmasına şunları da ekledi:

"Şahsım bu soru sorulduğu için konu basına intikal etmiş ve şahsım son derece haksız ve hukuksuz bir biçimde sanki Kürtçülükle suçlanmışım gibi kamuoyuna lanse edilmiş ve mesleki hayatım olumsuz etkilenmiştir. Böyle bir itham ettirilebilmesi de en başta orada yaşayan vatandaşlarımıza ve şahsıma hakarettir, bölücülüktür, ayrımcılıktır."

ANKARA VALİSİ VE İKİ BAŞMÜFETTİŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Rıza Gençoğlu verdiği dilekçede, "Mesnetsiz suç isnat eden kişi ya da kişiler hakkında bunların öncelikle kim ya da kimler olduklarını müfettişler Ferda İleri ve İlhan Uran ile dönemin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın da ifadesi alınarak, öğrenilerek hakkımda TCK'nın 122,125,267 ve diğer uyan maddelerine göre soruşturma yürütülerek dava açılmasına, yok eğer bu kişi ya da kişilerin kimler olduğu müfettişler tarafından isim olarak verilmezse müfettişler hakkında TCK'nın 257'nci maddesine göre isimsiz, imzasız bir dilekçeyle işlem yapmak, suçlayarak şahsımı mağdur ettikleri için görevi kötüye kullanma suçu yönünde gereğinin yapılmasını saygıyla arz ederim." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rıza Gençoğlu Ahmet Türk Mardin Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title