Haberler

Ahmet Türk'ten Dürüstlük Çağrısı

Güncelleme:

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, iki tarafında süreç boyunca dürüst olması halinde barışın geleceğini savundu.

Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın halkların kardeşliği için yeni dönemin kapısını araladığını ve barış için herkesin dürüst olması gerektiğini söyledi. Ahmet Türk, "Biz halkların kardeşliğinden yanayız. Barış için elimizi, gövdemizi taşın altına koyarız. Bizi aldatmaya kalkmayın, bizi kandırmayın, ipe un sermeyin, 'dürüst olun' diyoruz. Eğer dürüst olursanız bu barış gerçekleşir, yoksa Kürt ve Türk halkı kaybeder" dedi.

BDP Siverek İlçe teşkilatı tarafından Şirinkuyu Mahallesi'ndeki boş alanda nevruz kutlamaları yapıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı kutlamalara, DTK Eş Başkanları Mardin Milletvekili Ahmet Türk ile Van Milletvekili Aysel Tuğluk da katıldı. Kürtçe şarkıların söylendiği, halayların çekildiği kutlamalarda kalabalığa konuşan Ahmet Türk, barışın sağlanmasını ve demokrasi istediklerini söyledi. Geçmişte nevruz kutlamalarında çıkan olaylarda kan döküldüğünü ve kutlamaların yasaklandığını hatırlatan Ahmet Türk, Kürt halkının nevruzu özgürlük ve direniş bayramı olarak kabul ettiğini ifade etti.

2013 yılında başlayan çözüm süreci ile yeni bir döneme girildiğini ve barışın gelmesini beklediklerini anlatan Türk, şöyle konuştu:

"2013 nevruzun barış nevruzu olmasını istiyoruz. Sayın Öcalan halkların kardeşliği için yeni dönemin kapısını araladı. Öcalan halkların kardeşliğini önemser, Ortadoğu halklarının kardeşçe yaşamasını ister. Bu nedenle bu fırsat ve atılan adımların doğru okunması gerekiyor. Kürtlerin barış için atmış olduğu adımların doğru okuyamamak kanın akmasına neden olur. Fırsatları doğru değerlendirelim çünkü bizler barıştan, halkların kardeşliğinden yanayız. Barış için elimizi ve gövdemizi taşın altına koyarız. Bizi aldatmaya kalkmayın, bizi kandırmayın, ipe un sermeyin, 'dürüst olun' diyoruz, Eğer dürüst olursanız bu barış gerçekleşir, yoksa hem Kürt hem de Türk halkı kaybeder. Bunun için için de bulunduğumuz tarihi sürecin doğru okunmasını istiyoruz."

Abdullah Öcalan posterlerinin açıldığı ve zaman zaman PKK lehine slogan atılan kutlamalar yerel sanatçıların konseriyle devam ediyor. - Şanlıurfa / Siverek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Abdullah Öcalan Ahmet Türk Siverek Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title