Haberler

Ahmet Türk: IŞİD Ateşi Herkesi Yakar

Güncelleme:

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ortadoğu'nun şu anda bir cadı kazanına döndüğünü belirterek, "Bu kan gölü daha çok Kürtlerin kanı üzerinden büyümeye devam ediyor. Bu kan bir süre sonra herkesi sarar. IŞİD 21'inci yüzyıl deccalı olarak Ortadoğu'da şu anda cirit atıyor. Bazı kesimler bunları destekliyor. Ancak bu ateş herkesi yakar" dedi.

HDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Batman Belediye Başkanı Sabrı Özdemir, Mardin'de IŞİD'in saldırılarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Başkan Ahmet Türk, son dönemlerde soykırıma giden bir süreç ile karşı karşıya olduklarını, Suriye'de daha önce IŞİD'ın saldırına maruz kalan Kürtlerin büyük bir direniş gösterdiğini, bugün de IŞİD'in Şengal'de Kürt halkının yaşadığı yerlerde Kürt halkını geleceğini karartmaya yönelik çok ciddi bir saldırı gerçekleştirdiğini söyledi.

IŞİD'in bugün sadece Türklerin başına bela olmadığını bütün halkların geleceğini karartmaya yönelik bir anlayışta olduğunu ifade eden Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz. Halkları mazlumları bu beladan kurtarmak için doğru bir dayanışma artık kaçınılmaz oldu. Bütün ulusal güçlerin, insanım diyenlerin demokrasiyi önemseyen herkesin her kurumun, her devletin, BM'nin AB'nin bu süreci çok doğru okuması ve bu tehlikeyi bertaraf etmesi konusunda da çağrıda bulunuyoruz. Buradan bütün Kürt siyasetçilerine Kürt partilerine, Kürtlerin silahlı gruplarına buradan sesleniyoruz. Bugün birlik günü dayanışma günüdür. Meşru savunmayı güçlü hale getirmenin günüdür."

Ahmet Türk, IŞİD saldırılarından kaçanlar için insanı yardım merkezleri oluşturacaklarını belirterek Mardin, Batman, Viranşehir, Şanlıurfa, Silopi'de yardım kampanyaları düzenleyeceklerini söyledi. Türk, "Şu anda Türkiye'ye gelenler, canlarını kurtarıp gelmişler. Hiçbir şeyleri yok. Burada bir kampanya başlatıldı, bir battaniyeden tutun bir ayakkabıya kadar her şey ihtiyaç. Her şeye ihtiyacımız var şu anda" dedi. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferhan Türk Ahmet Türk Batman Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title