Haberler

Ahmet Türk: Eylem Yapmak Hak Ancak Vatandaşa Zarar Verilmemeli

Güncelleme:

Mardin'de turizm sektöründe eğitimin kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmeyi hedefleyen 'Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi'nin (TUYUP) bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Türk, 6-7 Ekim olaylarında vatandaşların zarar görmesinin kendisini üzdüğünü belirterek, "Eylem herkesin en tabii hakkı. Ancak, bu eylemlerde vatandaş, esnaf zarar görmemeli" dedi.

Avrupa Birliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 'Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi' (TUYUP) ile ilgili Mardin'de düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, yardımcısı Februniye Akyol, TUYUP Proje Koordinatörü Baver Alyakut ile Mardin'in yanı sıra Şırnak'taki otel, restoran ve ilgili turizm sektörünün temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Şırnak Kültür ve Turizm İl Müdürü Taymur Erol, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 yılı viyonu olan 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm hedefi doğrultusunda hayata geçirilen TUYUP Projesi ile sektörün eğitim ihtiyaçlarının giderilmesine destek vermenin hedeflendiğini söyledi. Erol, "Bu kapsamda turizm sektörü işgücü araştırması ile eğitim planlamalarının daha etkin yapılması ve çevreye duyarlı tesis (Yeşil Yıldız) uygulamalarının teşviki ile doğal kaynakların etkin kullanımının hayata geçirilmesi planlanıyor ve destekleniyor" dedi.

EYLEM DEMOKRATİK HAK

Toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise, belediyeyi büyük bir borç batağıyla devraldıklarını, Mardin'in büyükşehir olmasına rağmen İl Özel İdaresi tarafından belediyenin tüm taşınmaz mal varlıklarının başka kurumlara devredildiğini söyledi. Turizmin Mardin için çok büyük önem taşıdığını belirten Ahmet Türk şunları söyledi:

"Birkaç hafta önce Türkiye genelinde eylemler yapılmış ve Mardin bu eylemlerde zarar görmüştür. Ama bunu herkes bilsinki esnaf ne kadar mağdur olmuşsa bizler de çok üzüldük. Eylem yapılır. Bir insanın en tabii demokratik hakkıdır. Ama insanlara ve esnafa zarar vermeyecek şekilde bu eylemler yapılmalıdır. Kimse zarar görmeyecek şekilde gerçekleşmelidir. Bugüne kadar Mardin'e hak ettiği çalışmalar yapılmamıştır. Tarih boyunca yapılması gereken çalışmalar yapılmamıştır. Mardin benim için çok büyük önem taşımaktadır. Mardin'e hizmet etmek için var gücümüzle çalışmalarımızı yapmalıyız. Bugün tarihi diyoruz, ama tarih ve hoşgörü sadece lafta kalmıştır. Biz bunları canlandırmak için ben ve ekibim Mardin için var gücümüzle çalışacağız. Mardin Belediyesi'nin 685 arsası vardı. Tümü satılmış ve yok olmuş. Büyükşehir belediyesine sadece ve sadece bir mezarlık kalmıştır. Bu mazarlığın da bir bölümü özel kişilere verilmiş veya satılmış, aile mezarlığı durumuna getirilmiştir. Köy yollarına yüzlerce kilometrelik asfalt yapılmış ancak tümünde çukurlar oluşmuşlar. Biz bunları yapmaya çalışıyoruz. Mardin'de turizmin kalkınması için turizmciler ve STK'lar ile sık sık bir araya geleceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Ahmet Türk Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title