Haberler

Türk: Belediyenin Bina Sorunu Çözülmezse İsyan Çıkarırım

Güncelleme:

Özel İdare'nin kapatılmasıyla birlikte devredilen taşınmazları geri alacağını belirten Ahmet Türk "Bina sorunu çözülmezse isyan çıkarırım" dedi.

Mardin'in Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk, Özel İdare'nin kapatılmasıyla birlikte taşınmazlarının devredildiğini, mazbatasını aldıktan sonra bu taşınmazların iadesi için suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Türk, "Hepsi hakkında suç duyurusunda bulunacağım ve taşınmazları geri alacağım. Büyükşehir Belediyesi'nin bina sorunu çözülmezse isyan çıkarırım" dedi.

MEVCUT BELEDİYE BİNASINI KULLANACAK

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde BDP'nin desteği ile Bağımsız olarak Mardin'in ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk, BDP binasında tebrikleri kabul etmeye devam ediyor. Mardin'in Büyükşehir olmasıyla birlikte kapanan Özel İdare'nin devredilen taşınmazlarıyla ilgili sıkıntı olduğunu belirten Türk, mazbatayı aldıktan sonra hangi binayı belediye binası olarak kullanacağına dair soruya, mevcut belediye hizmet binasını kullanacağını söyledi.

Bir gazetecinin, mevcut hizmet binasının Artuklu Belediyesi tarafından kullanılacağı hatırlatmasına tepki gösteren Türk, yasaya göre eski belediye binasının Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğini söyledi.

"ÇÖZÜLMEZSE İSYAN ÇIKARIRIM"

Bu durumda BDP'nin kazandığı yeni kurulan Artuklu Belediyesi'nin hangi binayı kullanacağının sorulması üzerine Ahmet Türk şu yanıtı verdi: "Özel İdare'nin hazineye devredilen mallarıyla ilgili yasal yollara başvuracağım. Hepsini geri alacağım. Mazbatamı aldıktan sonra Mardin Belediyesi olarak bilinen belediyede oturacağım. Yasal olarak o bina Büyükşehir Belediyesi'ne geçmiştir. Artuklu Belediyesi kendisine yer bulacak. Bina kiralayıp yerleşebilir. Büyükşehir varken, büyükşehirin bu potansiyeli varken binasız kalınır mı? Büyükşehir başlı başına bir eyalettir. 16 adet daire başkanlığı vardır, nereye yerleştireceğim ben bunları? Özel İdare'nin bu kadar taşınmazını dağıtıyorlar, ben bunları nereye yerleştireceğim? Hepsi hakkında suç duyurusunda bulunacağım ve taşınmazları geri alacağım. Büyükşehir Belediyesi'nin bina sorunu çözülmezse isyan çıkarırım."

"BORÇ YÜKÜNÜ KABUL ETMEM SUÇTUR"

Mardin Belediyesi'nin borç yüküyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk, yasal olarak borç yükünü kabul etmesinin suç olduğunu, bu yüzden borç yükünü kabul etmeyeceğini söyledi. Türk şöyle dedi: "Adam iş yapmış, borç faizini bana göndermiş. Yasal olarak benim bu borcu kabul etmem suçtur. Bütün personeli kabul etmem de yasal olarak suçtur. Bana ilçelerden devredilen su, itfaiye, mezbaha ve kanalizasyondur. Buralarda çalışan bordro karşılığı norm kadro devredilebilir, gönderilebilir. İstediklerini bana gönderme hakları yok ki. Sonra konuyla ilgili açıklama yaparız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Belediyesi Ahmet Türk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (283)

burunu kim kırdıkemal_34@hotmail.com:

100.000 kişinin içinde birisi burnunu kırmıştı bunu unutma

54
3
yanıtYanıtla
neşroson_yokusss18@hotmail.com:

dogunun çogu asimile olmuş türkmenlerdir akp van da nasıl 200 bine yakın oy alıyo sanıyosnuz yada diyarbakırda 250 bin oy yada urfada osman baydemiri balon gibi patlatıyolar 500 bin oy la neyse konu bu degil doguyu size bırakmayız ihdiyar git fazla ötme buralrda orada zaza arap kürt türkmen azeri züryani bir sürü millet var

9
44
yanıtYanıtla
hüseyin 2h-5851@hotmail.com:

pkk pkk deyip duruyorsun söyle pkk ya bina yapsın sana

30
9
yanıtYanıtla
bööygmc1234@mynet.com:

senden yönetici olursa; öküzler ne yapsın

24
8
yanıtYanıtla
metei.icli@hotmail.com:

Sanki Mardine hizmet edecek.Bunlar ancak PKK ya çalisirlar.

27
5
yanıtYanıtla
zazakent12dersim233@hotmail.com:

kahrolsun ırkçılar. yaşasın onurlu kürt halkı. ahmet türk helal olsun. sana. it köpek havlar sadece.

9
22
yanıtYanıtla
gercek zazakemal@hotmail.com:

kemik kokusu aldiniz herhalde pkk lilar, sahibin durumun farkida merak etme:)

yanıt0
yanıt0
yaşasın türklermfc1950@hotmail.com:

Bu adamı bir Türk olarak seviyorum. Neden mi ? En azılı kürtlere bile 'Yaşasın Ahmet TÜRK' dedirtiyor ya ondan. Sana değil ama soyadına hayranım ben. Keşke Türk olsaydın...

17
13
yanıtYanıtla
HPG 63man_tgx63@hotmail.de:

TÜRKOĞLU TURK...hadsizlik..etmeyin ahmet Türk bile bu ülkeye askerlik yapmıştır Kürtlere askerlik yaptirmasini....bilirsin...BDP li vekillerdende...Vergi alıyorsun Güneydoğu daki halktanda...türkiyede kardeşlerim 2 mekan işleniyor demir çimento ticareti ve internet kafe iletiyorlar..traktorunde..arabaninda..vergisini..ödüyor lar hemde senin 4 katın senin hiç konuşmaya hakkın yok ben abim türkiyeye her ay 1000..euro para yolluyoruz ordanda kesintisi oluyor vergi konusunu açarsak..altında kalırsın

13
17
yanıtYanıtla
cancan-0101@live.de:

HiC DURMA TEZiNDEN CIKAR HEMDE EN ÖNDEN SEN GiTMEZSEN NAMERTZSiN.

26
4
yanıtYanıtla
Tüm 283 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title