Haberler

Ahmet Turan Alkan'ın Kitap Okumasının Yasaklandığı İddiasını Yalanlandı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, "Ahmet Turan Alkan 129 gündür tutuklu ve kitap okuması yasak" şeklinde yer alan haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, "Ahmet Turan Alkan 129 gündür tutuklu ve kitap okuması yasak" şeklinde yer alan haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Bakanlık, Ahmet Turan Alkan'a kuruma geldiği tarihten itibaren talebi doğrultusunda 18 kitap verildiğini bildirdi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Ahmet Turan Alkan 129 gündür tutuklu ve kitap okuması yasak" şeklinde yer alan haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu vurgulanarak, "Silivri Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Ahmet Turan Alkan'a kuruma geldiği tarihten itibaren talebi doğrultusunda 18 kitap verilmiştir. Tutuklu bu kitaplardan 3'nü okuyarak iade etmiştir. Tutuklunun odasında Emile Zola'nın Toprak ve Beşerdeki İfrit, Dostoyeski'nin Karamazov Kardeşler, Refik Halid Karay'ın Bugünün Saraylısı,Gogol'un Eski Zaman Beyleri isimli kitaplar olmak üzere 15 adet kitap bulunmaktadır" denildi.

Sadece Silivri Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu kütüphanesinde 2 bin 568 kitap bulunduğuna dikkat çekilerek, "Tutuklu ve hükümlülere talepleri doğrultusunda kitaplardan yararlanma imkanı sağlanmaktadır. Kütüphanede bulunmayan yayınların ise konusu suç teşkil etmemesi veya terör örgütlerinin propagandasını yapan yayınlar olmaması şartıyla kantin aracılığıyla temin edilmesi mümkündür. Cezaevlerinde kitap okumak yasak değildir. Aksine tutuklu ve hükümlülerin kitap okuması teşvik edilmekte, kitap okuyan tutuklu ve hükümlüler ödüllendirilmektedir. Cezaevlerinde kitap okumanın yasak olduğu algısı oluşturmaya yönelik bu tür haberler tamamen yalandır" ifadesi kullanıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Turan Alkan Adalet Bakanlığı Silivri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title