Haberler

Ahmet Topal, Ağabeyi Mehmet Topal'ı Örnek Alıyor

Geçtiğimiz sezon PTT 1. Lig'de küme düşen TKİ Tavşanlı Linyitspor'un formasını giyen futbolcu Ahmet Topal, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'de forma giyen ağabeyi Mehmet Topal'dan öğrenecek çok şeyinin olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz sezon PTT 1. Lig'de küme düşen TKİ Tavşanlı Linyitspor'un formasını giyen futbolcu Ahmet Topal, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'de forma giyen ağabeyi Mehmet Topal'dan öğrenecek çok şeyinin olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'de başarılı bir sezon geçiren Mehmet Topal ile aynı mevkide forma giyen Ahmet Topal, "Ağabeyimle aynı mevkide oynasam da onunla kıyaslanmam bence doğru değil. Çünkü o artık Türk futbolunun önemli bir değeri oldu. Ben onunla kıyaslanamam, sadece ağabeyim olduğu için gurur duyarım. Ondan öğreneceğim çok şey var. Benim için iyi bir yol gösterici. Ağabeyimi izledikçe eksiklerimin neler olduğunu daha iyi anlıyorum. Ağabeyimin kariyerinde ulaştığı nokta göz kamaştırıcı. Onunla yarışmak ya da onu geçmek gibi bir hedefim yok. Ben Ahmet Topal'ım. Eksiklerimi ve çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Kendi hikayemi kendim yazmak istiyorum. İlk hedefim daima ilerisini düşünen, elindekilerle yetinmeyen, üzerine koyan bir futbolcu olmak. Zaten bunları başardığımda bazı kapıların kendiliğinden açılacağını düşünüyorum" dedi.

"ŞANSSIZ BİR SEZONUN ARDINDAN KÜME DÜŞTÜK"

Topal, TKİ Tavşanlı Linyitspor'un şanssız bir sezonun ardından küme düştüğünü kaydederek, "Tavşanlı'da iki yıldır mütevazi kadrolarla mücadele ediyorduk. Saha dışındaki arkadaşlık ortamını saha içine yansıtamadık, bazen tecrübesizliğin bazen şanssızlığın esiri olduk. Bireysel anlamda daha fazla maç oynayarak tecrübe edindim diyebilirim. Kulüp adına iyi bir sezon geçmedi. Şu an Tavşanlı Linyitspor ile sözleşmem bitti ve tatil için memleketimdeyim. Burada annem ve ailemle güzel vakit geçiriyorum. Onların hayır duası benim için her şeyden önce geliyor. Mental olarak çok yoruldum. Kafamı dinleyip, transferi sonra düşünmek istiyorum" dedi.

"EN DOĞRU TERCİHİ YAPACAĞIM"

Transfer konusunda teklifler aldığını ifade eden genç oyuncu, "Tavşanlı Linyitspor ile sözleşmem bittiği için hem PTT 1. Lig'den hem de Spor Toto 2. Lig'den arayan kulüpler oldu. Bu konuda karar verirken aceleci davranmak istemiyorum. Kendi hedeflerimle doğru orantılı, büyük bir camiaya transfer olmak istiyorum. Transfer dönemi daha yeni başladı biraz düşündükten sonra kendim için en doğru tercihi yapmaya çalışacağım" diye konuştu.

"ANTRENÖRLERİMİZ TIPKI FATİH TERİM HOCAMIZ GİBİ DAHA CESUR OLMALI"

Topal, bireysel anlamda iyi durumda olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir önceki yıla göre daha fazla maç oynadım ve çok şükür hiç sakatlık yaşamadım. Şu an 21 yaşındayım. Türkiye şartlarında bize genç oyuncu deniyor. Belki yaşımıza bakılarak şans ve forma konusunda çok fazla güvenilmiyor ama Avrupa'da 17 yaşında futbolcular çok önemli kupa maçlarında oynatılıyor. Bu konuda bence antrenörlerimizin tıpkı Fatih Terim hocamız gibi daha cesur olmalı. Eğer onların seviyesine gelmek istiyorsak, radikal adımlar atmamız şart. Bence teknik adamlarımızın genç oyuncuları oynatıp, arkasında durması lazım." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Tavşanlı Linyitspor Mehmet Topal Ahmet Topal Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title