Haberler

Ahmet Taner Kışlalı Çayyolu'ndaki Evinin Önünde Anıldı

Güncelleme:

21 Ekim 1999 günü evinin önünde uğradığı bombalı saldırı ile katledilen Ahmet Taner Kışlalı, 15 yıl sonra aynı yerde anıldı.

21 Ekim 1999 günü evinin önünde uğradığı bombalı saldırı ile katledilen Ahmet Taner Kışlalı, 15 yıl sonra aynı yerde anıldı.

Saldırının olduğu yerde yapılan anma törenine, Kışlalı'nın ailesi, CHP İzmir Milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu, Atatürkçü Düşünce Derneği Yöneticileri ile üyeleri ve sevenleri katıldı.

Törende, "Bizim, Ahmet Taner Kışlalı'ya borcumuzu ödeyebilmemiz için O'nun düşüncelerini iktidara taşımamız gerekmektedir. Ancak o gün bu borç ödenmiş olur" şeklinde konuşan Mustafa Balbay'ın ardından söz alan Levent Gök ise "Ahmet Taner Kışlalı'yı öğretim üyeliğinden daha çok Atatürk'ü ve Cumhuriyeti anlatırken tanıdık. Laik Cumhuriyete karşı tehlikeleri anlattı bize. Çoğumuzun göremediğini yıllar önce görmüştü. Bizler çok anlayamadık o zaman ama şimdi çok iyi anlıyor ve ondan özür diliyoruz" ifadelerinde bulundu.

TAŞDELEN: "MUSTAFA KEMAL'İN AYDINLANMA DEVRİMİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Aydınlar, bilim insanları bedenen ölseler bile fikirleriyle ve düşünceleriyle hep hayatta olurlar. Bundan yüz sene sonra da Kışlalı fikirleri ve idealleriyle yaşıyor olacak. Bizim için O'nun fikirlerini bugün yaşatmak boynumuzun borcudur." ifadelerinde bulundu. Taşdelen; "15-16 yaşlarımda başucumda O'nun kitabı vardı. Mülkiye'de okurken dünyayı algılamamı sağlayan ders kitabının yazarıydı Ahmet Taner Kışlalı. Ahmet Taner Kışlalı'nın, Uğur Mumcu'nun, Muammer Aksoy'un, Bahriye Üçok'un hepimizin üzerinde emeği var" dedi. Taşdelen sözlerini; "Bir kişi var ki, bütün Türkiye'de, Fırat'ın akan suyunda, Çukurova'nın açan pamuğunda emeği var, O'da Mustafa Kemal Atatürk. Mustafa Kemal'in aydınlanma devrimine her zaman sahip çıkacağız" şeklinde tamamladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Balbay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title