Haberler

Ahmet Taner Kışlalı Anıldı

Güncelleme:

21 Ekim 1999'da, arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Ahmet Taner Kışlalı, aynı yerde anıldı.

Evinin önünde 21 Ekim 1999'da, arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Ahmet Taner Kışlalı, aynı yerde anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından gerçekleştirilen anma toplantısına Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı'nın yanı sıra siyasiler, gazeteciler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan CHP Ankara milletvekili Levent Gök, Kışlalı'nın il ve ilçeleri gezerek Atatürkçülüğü ve laikliği anlattığını ve öldürüldüğünde 1 aylık olan bebeğinin, bugün 14 yaşında bir genç kız olarak onu daha iyi anladığını söyledi.

Bugün Kışlalı'nın çizdiği tablodan çok daha kötüsünün yaşandığını savunan Gök, Kışlalı ailesine borçlu olan Türk halkının, laik kalacağını ve çağdaş yolda ilerilemeye devam edeceğini söyledi.

ADD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık ise Kışlalı'nın yanısıra Bahriye Üçok, Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu'nun fikirlerinin Gezi Parkı odaklı olaylarla vücut bulduğunu öne savundu.

Evinin önündeki toplantının ardından Ahmet Taner Kışlalı, aynı semtteki heykeli bulunan parkta da anıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Levent Gök Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title