Haberler

Ahmet Tan: Çinide Kdv Düşerse Kayıt Dışının Önüne Geçebiliriz

AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, çinicilik sektöründeki kayıt dışı çalışmaya dikkat çekerek KDV oranının düşürülmesi talebinde bulundu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, çinicilik sektöründeki kayıt dışı çalışmaya dikkat çekerek KDV oranının düşürülmesi talebinde bulundu.

Çiniciler Odası tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan Tan, "Çinicilik Kütahya'nın ekonomisidir. Kütahya'da bu anlamda kültür ve sanat merkezidir. 6 bin eve, 812 çini ustasına imkan sağlayacak, bununla beraber çini sanatımızı gelecek nesillere taşınması söz konusu olacaktır. Bizim şuandaki mevcut çinicilikteki katma değer vergisi oranımız yüzde 18'dir. Bugün lüks tüketim mallarının malzemelerinin KDV oranının da yüzde 18 olduğunu düşündüğümüzde bunun bir hayli büyük KDV oranına tekabül ettiğini biliyoruz. KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi noktasında sizlerden ricamız var. Bu tabi ki hem çinicilik sektörünün gelişmesine hem de sanatın bundan sonraki nesillere aktarılması anlamında çok büyük bir etki yapacaktır. KDV oranının düşmesi Türkiye'nin gelirlerinin düşmesine de vesile olmayacak; şuanda yüzde 85'ler hatta 90'lar mertebesinde kayıt dışı bir sektör halindeyiz. Kayıt dışının önüne geçilmesi gelir vergisi, kurumlar vergisi, sosyal sigortalar primi anlamında devletin kayıt içine girdikten sonra gelirinin daha da artacağını çok net şekilde söyleyebiliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili desteklerinizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Tan AK Parti Kütahya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title