Haberler

Ahmet Özen'den Kadro Açıklaması

Hizmet-İş Sendikası Ege Bölge Başkanı Ahmet Özen, taşeron işçilere verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

Hizmet-İş Sendikası Ege Bölge Başkanı Ahmet Özen, taşeron işçilere verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

Ahmet Özen, yaptığı açıklamada, sendika olarak konunun takipçisi olacaklarını belirterek, "Öncelikle asıl işi yapan, yardımcı işi yapan taşeron ayrımını yapmamamız gerekir. Hükumet sözcülerinin asıl işi yapanlara kadro verilmesini gündeme getirdiği açıktır. Hak İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası olarak yardımcı işçi, asıl işçi ayrımı gözetmeksizin Kamuda çalışan tüm hizmet alımı kapsamındaki işçilerin tamamının kadro kapsamına alınmasını istiyoruz. Bu çalışanlarımızın tümüne de kadro verilmemesi durumunda sonuna kadar başta hukuki olmak üzere mücadelemize devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Amacımız ayrım yapmaksızın kamuda çalışanların daha önce Başbakanken açıklama yapan Cumhurbaşkanımız dediği gibi 'çalışanlar' adı altında tüm emekçilerin tek çatı altında toplanmasıdır. İşçi, memur ayırımı yapılması yetmezmiş gibi üstüne üstlük işçilerinde kadrolu, 5 ay 29 günlük, mevsimlik ve taşeron işçisi gibi ayrım yapılarak alın teri ve emeğin sömürülmesine çanak tutulmaktadır. Konumuz olan taşeron işçiliği 1985 yılında özelleştirme ile başlamış olup günümüze kadar her türlü güvenceden yoksun ve kamu kuruluşlarının üvey evladı olan işçilerinin bu kaderine en kısa sürede son verilmesi temennimizdir.2013 yılından bu güne kadar taşeron işçileri ile ilgili yapılan düzenlemelerden dolayı (kıdem tazminatı, izin, toplu iş sözleşme hakkı) başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız olmak üzere hükumete teşekkür ediyoruz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hizmet İş Sendikası Ahmet Özen Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title