Haberler

Ahmet Özal: Demirel, Ecevit, Özal Olsaydı, AK Parti 12 Senedir İktidar Olur Muydu?

Ana parti lideri Ahmet Özal, 12 senedir iktidar olan AK Parti'nin karşısında güçlü siyasi liderler olmadığını belirterek, "AK Parti'nin karşısında 20 sene önceki Demirel, Ecevit, Türkeş, Erbakan, Özal olsaydı, 12 senedir seçim kazanabilir miydi?

Ana parti lideri Ahmet Özal, 12 senedir iktidar olan AK Parti'nin karşısında güçlü siyasi liderler olmadığını belirterek,  "AK Parti'nin karşısında 20 sene önceki Demirel, Ecevit, Türkeş, Erbakan, Özal olsaydı, 12 senedir seçim kazanabilir miydi?" dedi.

Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, partililerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Şişli'de bir restoranda partililerle selamlaşan Ahmet Özal Türkiye'deki gelişmeleri değerlendirerek Ana Parti'nin izleyeceği siyaset hakkında bilgi verdi.

AMACIMIZ ORTA DİREĞİN YENİDEN CANLANMASIDIR

Ana Parti'nin hedef kitlesinin 'orta direk' olduğunu ifade eden Ahmet Özal "Bizim kitlemiz işçi, memur, emekli, yani ortadirektir. Amacımız orta direğin yeniden canlanmasıdır" dedi.

Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi gerektiğini savunan Özal, Diyanet İşleri Başkanlığının Başbakanlığa bağlı olmasını eleştirdi. Özal şöyle konuştu:

"Aleviler cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesini istiyorlarsa edilmesi gerekir. Kimse kimsenin vicdan özgürlüğüne karışamaz. Bununla beraber, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hükümete bağlı olması en yanlış iştir. Laikliğin temel prensibinde din ve devlet işleri birbirine karışmaz, deriz. Ama din işlerini devlete bağlamışız, böyle bir şey olmaz. Diyanet İşleri'nin özerk olması lazım. İçinde sadece Sünni değil, alevi ve diğer mezhep ve dinler de temsil edilmeli."

PARÇALANMA BATIDAN BAŞLAR

Doğuda özerk bir yapılanmaya karşı olduğunu dile getiren Özal, batıdaki illerin ekonomik olarak daha gelişmiş durumda olduklarını anlatarak,  "Yarın Türkiye'de bölgeler bölünürse Doğu, Güneydoğu Anadolu değil, Ege, Marmara ve Akdeniz ayrılır. Parçalanma Doğu'dan değil, Batı'dan başlar. Çünkü zengin bölge" dedi.

Açılım süreci ile ilgili de Özal,  "Kendi aranızda oturup anlaşma imzalarsanız 77 milyon geleceğine siz mi karar vereceksiniz? Buna kimsenin hakkı yoktur. Eğer Türkiye'de bunlar madde madde yazılır, halkın önüne konur, halk bunu referandumla onaylarsa o barış kalıcı olur, yoksa olmaz. İki kişinin kendi arasında yapacağı anlaşma 77 milyonu temsil edemez" diye konuştu.

DEMİREL, ECEVİT, ERBAKAN, ÖZAL, TÜRKEŞ OLSAYDI AK PARTİ 12 SENEDİR İKTİDAR OLUR MUYDU

AK Parti'nin 12 senedir iktidarda olduğunu belirten Özal, "AK Parti'nin karşısında 20 sene önceki Demirel, Ecevit, Türkeş, Erbakan, Özal olsaydı, 12 senedir seçim kazanabilir miydi? Ak Parti 12 senedir çok şanslıdır. Çünkü karşısında hiçbir zaman rakip olmadı. Bu saydığım liderler ciddi liderlerdir, bunlar siyasette yok, çok basit insanlar kaldılar" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

ak parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title