Haberler

Ahmet Güneştekin The Armory Show'da

Güncelleme:

Marlborough Gallery, modern sanatın merkezlerinden New York'ta gerçekleşecek uluslararası çağdaş sanat fuarı The Armory Show'da Ahmet Güneştekin'in son dönem eserlerini sergiliyor.

5 - 8 Mart tarihleri arasında farklı kültürel coğrafyalardan çağdaş sanatçıları ve çağdaş sanatı izleyenleri bir araya getirecek olan The Armory Show'a 28 ülkeden 199 galeri katılıyor.

The Armory Show, Picasso ve Pollock gibi 20. yüzyılın önemli sanatçılarıyla günümüz çağdaş sanatının görülmeye değer eserlerini üreten yeni nesil sanatçıların işlerine eş zamanlı olarak yer veriyor. Vincent van Gogh, Marcel Duchamp ve Edward Hopper gibi farklı anlatım biçimleri ve tekniklerle çalışan sanatçıların eserlerini bir arada sergileyerek sanatta yaratıcılığın öncülüğünü yapıyor.

Ahmet Güneştekin'in nesneleri ve imgeleri tuval üzerinde üç boyut algısını vererek elde ettiği optik degrade serisinden son dönemde çalıştığı işleri, bu kapsamda The Armory Show'da sergilenecek çağdaş sanat eserleri arasında yer alacak.

The Armory Show'un bu yıl gerçekleşecek edisyonunda, farklı kültürel coğrafyalardan galerilerin katılımının yarattığı çeşitliliğe özellikle vurgu yapılıyor. Bölgesel sınırlara bağlı kalmaksızın farklı coğrafyalardaki sanatçıların işlerini eş zamanlı olarak sergileyen çağdaş sanat fuarı, yeni nesil sanatçıları, galerileri, kültür ve sanat kurumlarını, çağdaş sanatı izleyenleri ve koleksiyonerleri bir araya getirerek kültürel bir platform yaratmayı amaçlıyor.

Marlborough Gallery'nin aktörlerinden biri olduğu bu küresel ve kültürel platformda Ahmet Güneştekin, hiçbir estetik söylemle doğrudan ilişkilendirilemeyen kendine özgü sanatsal diliyle, renk ve formları kullanımında normların dışında kalan yaklaşımıyla güncel sanatın yenilikçi sanatçılarından biri olarak görülüyor.

Kültürel coğrafyanın değişiminin bir sonucu olarak dünya sanat merkezi olma yolunda ilerleyen ülkelerden galeri ve sanatçıların eserlerini çoğunlukla sergileyen The Armory Show, Ahmet Güneştekin'in Realisme Amsterdam ve ARCO Madrid'in ardından bu yıl içinde katılacağı 3. uluslararası çağdaş sanat fuarı olacak.

Bu yıl rekor düzeyde başvuru alan çağdaş sanat fuarı The Armory Show, Ahmet Güneştekin'in son bir yıl içinde katıldığı 14. çağdaş sanat fuarı olarak dikkat çekiyor.

Son üç yıldır Venedik, New York, Miami, Hong Kong ve Amsterdam gibi dünyanın sanat merkezlerindeki uluslararası çağdaş sanat fuarlarına katılan ve kişisel sergiler düzenleyen Ahmet Güneştekin, Marlborough Gallery sanatçısı olarak, dünyanın farklı kentlerindeki sanat merkezlerinde eserlerini sergilemeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Güneştekin Marcel Duchamp New York Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title