Haberler

Ahmet Güneştekin, Sergisine Ünlü Akını

Güncelleme:

Ahmet Güneştekin'in El poder de los orígenes (Kökenin Yetisi) adlı kişisel sergisi iş, sanat ve spor dünyasından isimlerin katılımıyla Marlborough Barcelona'da açıldı.

Serginin küratörlüğünü, Joan Miro, Salvador Dali ve Uluslararası Gaudi Yılı kapsamındaki tüm sergilerin de küratörlüğünü de yapan sanat tarihçisi Daniel Giralt-Miracle üstlendi. Sergiye, iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda tanınmış sima da ilgi gösterdi.

Çalık Holding'in katkılarıyla ve Ahmet Güneştekin'in ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılışına, Türkiye Barcelona Başkonsolosu Emir Salim Yüksel, Arda Turan, Berna Laçin, Erol Özmandıracı gibi isimler katıldı.

Marlborough Gallery'nin özel projeler direktörü Marcia Levine'in katılımıyla gerçekleşen açılışa, uluslararası sanat koleksiyonerleri de katıldı. Serginin açılışı onuruna, Gaudi'nin dış yüzeyini deniz dalgasından esinlenerek tasarladığı Katalan bölgesinin önemli mekanlarından La Pedrara'da verilen kutlama büyük ilgi gördü.

El poder de los orígenes (Kökenin Yetisi) sergisindeki işlerin merkezinde yer alan Konstantiniyye Yüzleşmeler Serisi, ortak kavram ve değerler yaratmanın önemine işaret ederek, farklı dinlere ve kültürlere karşı eşit bir bakış açısı geliştirmenin mümkün olabileceğine vurgu yapıyor.

12 Aralık'a kadar sürecek sergide sanatçının aynaları kullanarak ürettiği Konstantiniyye Yüzleşmeler Serisi'yle birlikte toplam 20 eser sergilenecek.



Kaynak: Bültenler / Magazin

Ahmet Güneştekin Çalık Holding Salvador Dali Magazin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title