Haberler

Ahmet Güneştekin'e İş ve Sanat Dünyasından Uluslararası Destek

Güncelleme:

Ahmet Güneştekin, Art Basel'in Miami Beach ayağında da Türkiye'nin ve dünyanın önemli sanat kişi ve kurumları tarafından büyük ilgi ve destek gördü.

Ahmet Güneştekin'e Art Basel- Miami Beach'te İş ve Sanat Dünyasından Uluslararası Destek

Marlborough Gallery bünyesindeki ilk kişisel sergisini galerinin New York merkezinde 26 Kasım'daki büyük açılışla başlatan Ahmet Güneştekin, Miami'de gerçekleştirilen dünyanın en önemli uluslararası sanat organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Art Basel'in Miami Beach ayağında da Türkiye'nin ve dünyanın önemli sanat kişi ve kurumları tarafından büyük ilgi ve destek gördü.

Marlborough Gallery'nin, fuar kapsamındaki sergisinde yer alan Ahmet Güneştekin'e ait iki tablonun da fuarın açılışının gerçekleştirildiği daha ilk saatte dünyanın iki ayrı önemli koleksiyonuna dâhil olması, Türkiye'den DEMSA'nın kurucusu Cengiz Çetindoğan ile Atakan Öztiryaki'nin öne çıktığı dünyanın başta gelen iş ve sanat kurumları ile önemli koleksiyonlarının temsilcilerinin Ahmet Güneştekin'e ve Marlborough Gallery sergisine özel ilgi göstermesi, Güneştekin'in eserlerine sahip olmak isteyen bazı koleksiyonerlerin, web sitesi üzerinden eser bakıp istemesi, Art Basel Miami Beach'in Ahmet Güneştekin ve Türkiye nezdindeki olumlu yansımaları arasında öne çıkan konulardı.

Ahmet Güneştekin, İstanbul'daki "Yüzleşme", Venedik'teki "Momentum of Memory" ve New York'ta devam eden "Ahmet Güneştekin: Son Dönem Resimler" sergileriyle birlikte Miami'de yer aldığı bu önemli uluslararası organizasyonu süresince dünya sanatının önemli kişi ve kurumları tarafından oldukça büyük ilgi gördü. Sanat tarihçiler ve eleştirmenler tarafından Türkiye çağdaş sanatının uluslararası alandaki boşluğunu doldurma yönünde önemli bir adım olarak nitelendirdiği bu yakın ilgi hakkında Ahmet Güneştekin de, "Türkiye çağdaş sanatının bu alandaki vizyonuna büyük bir katkı sunacak." Değerlendirmesinde bulundu. Güneştekin ayrıca, "Art Basel gibi dünya sanatının nabzını tutan bir organizasyonun gerçekleştirdiği Miami Beach'te yer almayı, Türkiye çağdaş sanat vizyonuna büyük bir artı değer olarak kabul görüyorum. Bununla birlikte, bu tür büyük uluslararası organizasyonlarda Türkiye'yi ve sanatçılarını, DEMSA, Altınbaş, Kültür Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı gibi kurumlarla Cengiz Çetindoğan, İmam Altınbaş, Atakan Öztiryaki gibi hem iş hem de sanat dünyasının güçlü ve saygın isimlerinin yalnız bırakmayıp desteklerini sunması da Türkiye'nin bu alandaki imajına oldukça büyük katkı sunacaktır. Bu desteklerin çoğalıp sanata ve sanatçıya daha güçlü bir desteğe dönüşmesi, Türkiye'nin kültürel sermayesini güçlendirip uluslararası alanda daha başarılı temsillerde bulunulmasına büyük katkı sunacak." dedi.

Miami Beach, ilki 1970 yılında gerçekleştirilip 3 yılda 300'e yakın katılımcı ve 30 bin ziyaretçi sayısına ulaşarak büyük bir uluslararası sanat organizasyonuna dönüşen Art Basel'in Hong Kong'la birlikte İsviçre dışındaki iki ayağından birini oluşturuyor. Miami Beach, 2013 yılı fuarında 40 ülkeden 500 galeri, 2500 sanatçı ve 80 bine yakın izleyicinin bir araya geldiği dünyanın en büyük sanat festivali olan Art Basel'in Avrupa dışındaki ilk sanat organizasyonu. Fuarı, bu yıl 300'ye yakın galeri ile 2500'den fazla sanatçının katılımıyla gerçekleştirildiği 5-8 Aralık tarihleri arasında 75.000 kişinin ziyaret ettiği duyuruldu.

Ahmet Güneştekin'in, Art Basel Miami Beach kapsamında yer aldığı sergi, Ankara, Venedik, Spoleto (İtalya), İstanbul, New York ve Budapeşte sergileriyle birlikte Güneştekin'in 2013 yılı içinde yer aldığı uluslararası kapsamdaki 7. sergi olma özelliği de taşıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Güneştekin Türkiye Basel Miami Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title