Haberler

Ahmet Elçi: Kardeşim Çatışma Ortasında Kalmadı, Hedef Yapıldı

Güncelleme:

Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin konuşan ağabeyi Ahmet Elçi, "Kardeşim çatışmanın ortasında kalmadı, kardeşim doğrudan hedef seçilerek katledildi" dedi.

Öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ağabeyi Ahmet Elçi, kardeşinin AKP hükümeti ve devletin savcıları tarafından hedef gösterildiğini belirterek "Net olan tek bir şey var, kardeşim devlet tarafından katledilmiştir" dedi.

"KARDEŞİMİ DEVLET KATLETTİ"

Saldırıyla ilgili ANF'ye konuşan Ahmet Elçi, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve devlet yetkililerinin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savunarak, "Kardeşim devlet ve AKP hükümeti tarafından hedef gösterildi. Bizzat devletin savcısı ve AKP hükümetinin Bakanları tarafından hedef haline getirilen kardeşim bugün de devlet tarafından katledildi. Devlette oyun çoktur, biz bu oyunları Cumhuriyet tarihi boyunca biliyoruz" dedi.

"DEVLET SIKIŞTIĞI ZAMAN AYDIN KATLEDER"

Kardeşinin barış istediği ve muhalif olduğu için katledildiğini söyleyen Elçi, "Devlet sıkıştığı zaman aydınlara, muhaliflere yönelik katliamlar yapıyor, bugün de AKP hükümeti aynı şeyi yapıyor. Kardeşim çatışmanın ortasında kalmadı, kardeşim doğrudan hedef seçilerek katledildi. Net olan tek şey, kardeşimin devlet tarafından katledildiğidir" ifadelerini kullandı.

ELÇİ DİYARBAKIR'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Cizreli olan Tahir Elçi'yi uzun yıllardır yaşadığı Diyarbakır'da toprağa vereceklerini açıklayan Ahmet Elçi, "Sadece Kürtleri değil, tüm Ermenileri, Suryanileri, Arapları ve kardeşlikten yana olan Türk halkını da davet ediyoruz. Kendisine 'demokratım',' insanım' diyen herkesi yarın Amed'de Tahir'in cenaze törenine davet ediyoruz" diye konuştu

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Tahir Elçi Yerel Yaşam Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (37)

misafir:

yav ne çatışma ya allah aşkına çocuklar bile inanmaz polis boş ateş kuru sıkı

27
33
yanıtYanıtla
Kürdüm:

Utanmadan arlanmadan devlet yapti diyorlar iftira firildaklik ayrimcilik yalan günah

35
20
yanıtYanıtla
Serkan Bılgec:

Devlet bır PKK lı ıcın polıslerını feda etmez. Yazık oldu sehıtlerımıze.

41
14
yanıtYanıtla
PARLAK:

AYDIN KATLEDİLMİŞ. GÖZÜMÜZ AYDIN. ŞEHİT POLİSLERİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN

40
15
yanıtYanıtla
tarık:

pkkyi melek ettiler polislerimiz insan değilmi satılmış vatansızlar

35
3
yanıtYanıtla
sancarhan:

Canı Cehenneme

22
13
yanıtYanıtla
Serkan:

Gun gelir devran bu devlet elbet birgun coker allah mekanin cenet eylesin guzel insan

14
17
yanıtYanıtla
Mardinli:

Hukukla edemediler silahla yaptilar devlet yapti ..

5
20
yanıtYanıtla
yaren:

delikanlı sen aptal mısın

yanıt1
yanıt0
YAREN:

aynen devlet yaptı ama bazı kuş beyinliler bunu anlamıyor

yanıt1
yanıt3
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title