Haberler

Ahmet Doğan, İmam-hatiplilerle Buluştu

Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ni ziyaret eden AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan “İHL’ler toplumun en gözde okulları haline geldi” dedi.

Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam-Hatip Lisesi'ni ziyaret eden AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Doğan "İHL'ler toplumun en gözde okulları haline geldi" dedi.

Mesleki yetiştirme amaçlı yaz kurslarına katılan Türk ve yabancı öğrencilerle buluşan Doğan "28 Şubat postmodern darbesinin gerekçelerinden biri de İmam-Hatiplerdi. Bu yüzden birçok genç ve ailesi mağdur oldu. Kızım da onlardan biri" diye konuştu.

28 Şubat sürecinde İmam-Hatiplilerin puanları kesilerek üniversiteye girişlerinin engellendiğini, uygulanan baskılar yüzünden öğrenci sayısının çok azaldığını, birçok okulun kapandığını hatırlatan Doğan şunları söyledi:

"Çok şükür ki, çocuklarını okullardan almayan cesur aileler sayesinde İmam-Hatipler tarih olmaktan kurtuldu. İçinizden biri olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan katsayı problemini ortadan kaldırıp önünüzü açtı. İmam-Hatipler toplumun en gözde okulları haline geldi."

Doğan, konuşmasında batının tüm sosyal hastalıklarının bize de sirayet etmekte olduğu tehlikesine dikkat çekerek "ferdileşme de batıdan bize geçti. Bundan kurtulmak için ekip olmak, takım ruhu taşımak şart. Bu yüzden size takım sporu yapmayı tavsiye ediyorum. Ben gençliğimde voleybol ve basketbol oynadım. Bunun faydalarını halen görüyorum" diye konuştu.

İlk defa Türk öğrenci alınacak

Konferans Salonu'nda gerçekleşen buluşmada yaz kursları hakkında bilgi veren Müdür Başyardımcısı İbrahim Rüştü Yapıcı "kurslarımıza ülkemizin dört bir yanından 11. sınıfa geçen öğrenciler katılıyor. Aralarında çeşitli sebeplerle yaz tatilinde ülkesine gidemeyen bizim öğrencilerimiz da var" dedi. Yapıcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 17 ilde düzenlenen İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Mesleki Yetiştirme ve Takviye Kursları çerçevesinde M. Germirli İHL olarak Kayseri'ye gelen kursiyerlerimize gerek eğitim-öğretim, gerekse sosyal etkinlikler açısından zengin bir program hazırlamaya çalışıyoruz"

Okul Müdürü Sıddık Kaya da; Türkiye'de İstanbul, Ankara ve Konya'da Germirli benzeri üç tane daha uluslararası okul olduğunu belirterek "okulumuza bu yıl ilk defa 34 Türk öğrenci alacağız" şeklinde konuştu. Okul yönetimi olarak yeni öğrenciler için tüm hazırlıkları yaptıklarını söyleyen Kaya "gerek vizyon ve misyonu, gerek eğitici kadrosu ve diğer imkanları ile Uluslararası Mustafa Germirli İHL'nin TEOG'da başarılı öğrencilerimiz tarafından tercihe şayan görüldüğüne inanıyorum" dedi. Program, Doğan'ın gelen soruları cevaplamasıyla sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Doğan 28 Şubat Ak Parti Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title